Kreinbacher BirtokKREINBACHER – Hamarosan új fejezet kezdődik a Kreinbacher Birtokon, ezért a mostani formájában már csak a nyár végéig fogadja a látogatókat a komplexum. S, hogy mi ennek az oka? Az, hogy a Somlóvásárhely szívében fekvő, világversenyeken is számos alkalommal díjazott pezsgőiről ismert Kreinbacher Birtok tovább bővül. A tervek szerint 2025-ben záruló fejlesztést követően a jelenlegi

szállodai kapacitás majdnem háromszorosára nő, új wellnessrészleggel, valamint konferenciaközponttal is várják majd a vendégeket.

A munkálatoknak teret adva, a Kreinbacher Birtok augusztus végén ideiglenesen bezárja kapuit, azonban a pezsgőpincészet továbbra is zavartalanul látogatható marad, illetve a vinotéka is nyitva áll a vásárlók előtt.

A Kreinbacher Birtok 2011 óta ad otthont az ország egyik legnépszerűbb borászatának és pezsgőpincészetnek. Célja kezdetektől az elérhető legmagasabb minőségű borok és palackos erjesztésű pezsgők előállítása, mára mintegy 60 hektáron gazdálkodnak, a pezsgő alapboraihoz pedig további 20-30 hektárról szüretelnek. A Kreinbacher pezsgők évről évre a legrangosabb nemzetközi díjak éremlistáin szerepelnek.

A Kreinbacher Birtok Ekler Dezső tervei alapján készült épületeinek formavilágát a vulkanikus hegy egykori lávafolyamai és bazaltsziklái ihlették. A komplexum 2015-ben 15 szobás szálláshellyel és étteremmel egészült ki, minden részletében visszatükrözi a Birtok filozófiáját, mely az épített környezet és a természet harmóniáján alapul.

A Langer Gábor executive chef vezette bisztró évek óta a legjobb vidéki éttermek között szerepel, 2022-ben és 2023-ban is Michelin-ajánlást szerzett. A borászat és pezsgőpincészet területén a vendégek számára birtoklátogatásokat is szerveznek, ahol bemutatják a bor- és tradicionális pezsgőkészítés összetett folyamatát. A túra Kreinbacher-kóstolóval zárul a különleges kilátást biztosító kóstolóteremben.

A Birtok azonban ebben a formájában augusztus 31-ével bezárja kapuit, hogy teret adjon az átfogó fejlesztési koncepció megvalósításának. A jelenlegi 15 helyett 45 szoba kerül kialakításra, valamint wellness szolgáltatásokkal és szekcionálható konferencialétesítménnyel is bővül a kínálat. A munkálatok ideje alatt a pezsgőpincészetben zavartalanul folytatódnak a birtoklátogatások és a vinotéka is várja a vásárlókat, ugyanakkor annak, aki szeretne pár napot itt tölteni, nincs ideje halogatni a látogatást, mert ─ a 2025 szeptemberében várható újranyitásig – ezt már csak augusztus 31-ig teheti meg.

 

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)