Port de BudapestPORT DE BUDAPEST – 2024. április közepén nyitott meg Budapest legújabb bárétterme, ahol a dunai hajók szomszédságában, a város lenyűgöző panorámájával körbe véve várhatják a vendégek a naplementét – miközben a koktélbár és a bárkonyha választékát kóstolgatják a teraszokon. Az Erzsébet híd és a Szabadság híd között félúton, a Belgrád rakpart alsó részén található a Port de Budapest, közvetlenül a Nemzetközi Hajóállomás mellett.

Elhúzható üvegportálok veszik körbe a fedett területet, innen nyílik mindkét oldalra terasz. Ha azonban inkább maradnánk a belső részben, onnan is lenyűgöző a látvány, és hűvösebb időben is kényelmesen eltölthetjük a délutánt a bártól csupán egy karnyújtásnyira. Az egykori kikötőépületből újjávarázsolt, mediterrán hangulatú helyszínen nemcsak a panoráma különleges, hanem a kínálat is magával ragadó. A Mellow Mood Hotels cégcsoport – amelyhez olyan közkedvelt helyek tartoznak, mint a Baalbek libanoni étterem vagy a Párisi Passage – legújabb egysége nemcsak a városba érkező turistáknak szól, hanem a városlakóknak is. Épp ezért a választék kialakítását úgy tervezték meg, hogy a vendégek rendszeresen visszajárjanak munka utáni, vagy hétvégi lazításra a belváros szívébe.

 

Klasszikusok bárkonyhára hangolva

A mindenki által ismert és kedvelt ízek kerültek az étlapra, de egy kis csavarral, karakteres stílusban, és bármelyik fogás a kedvencünk lehet. A cél az volt, hogy mindenki által ismert és kedvelt ízek kerüljenek a választékba, persze egy kis csavarral, laza eleganciával, amire vevők vagyunk ebédidőben is, vagy naplementés koktélozás mellé.

A cégcsoport friss „igazolása” Varju Viktor, aki corporate chef pozícióból „finomhangolja” a konyha munkáját.

A cégcsoport friss „igazolása” Varju Viktor, aki corporate chef pozícióból „finomhangolja” a konyha munkáját.

A konyha irányításáért Schmiedt Patrik felel, aki Varju Viktorral együtt anno Bíró Lajos mellett állt helyt számos ikonikus étteremben. A Port de Budapest azonban sokkal inkább a csipegetésről szól, persze azért kiadós módon. Ebédidőtől kezdve késő estig bármikor beülhetünk enni valamit – például korianderes-ananászos borjúfalatokat, izgalmas burgereket, csípős csirkeszárnyat, fish and chipset vagy épp tigrisrák pil-pilt, sőt, ezeket mind, megosztva az asztaltársaságunkkal. A bár választéka pedig ugyanolyan hangsúlyos, mint az étlap, hiszen az a cél, hogy pezsgővel vagy koktéllal a kézben élvezzük a naplementét, miközben a DJ jobbnál jobb mixekkel marasztal késő estébe nyúlóan is.

Csirkeszárnyak

Csirkeszárnyak

tigrisrák pil-pil

Tigrisrák pil-pil

 

Lisa és Liberty – az összekötő hidak

A bárválasztékért Gerhát Tamás bar manager felel, aki a hidak inspirálta signature koktélok – a könnyed, elegáns Lisa és a zabolátlan, karakteres Liberty – mellett egy sor izgalmas kreációval lep meg minket. A G&T rajongók sem fognak csalódni, hiszen hétféle verzióból választhatnak, aki pedig champagne nélkül nem érzi jól magát, itt biztosan talál kedvére valót.

Port de Budapest

Tamás elmondása szerint azt szereti a legjobban, ha a vendégnek újat, szokatlant és persze finomat nyújthat. Fűszerek, infúziók, nagy gondossággal összeállított párlatok színes kavalkádja a polcokon – már belépéskor észrevesszük, hogy itt nem érdemes szárazon megúszni – legalábbis a poharainkat illetően.

 „Igaz, hogy a Port de Budapest belvárosi, Duna-parti lokációban található, de nemcsak a turistáknak szól. Sőt, elsősorban azok számára szeretnénk új helyet teremteni, akik rendszeresen visszajárhatnak hozzánk akár munka után, akár hétvégi lazításra. A budapestiek imádják az egyedi, teraszos helyszíneket, mi pedig kínálatunkkal, az egyedi vibe-bal és ezzel a csodálatos panorámával abszolút kedvenccé válhatunk” – tudjuk meg Demján Balázs üzletvezetőtől, aki az elmúlt évtizedekben számos belvárosi top vendéglátóhely irányításáért felelt. Tavasz óta viszont azon dolgozik, hogy a Port de Budapest sokak törzshelye és gasztro-kikötője legyen.

Aki tehát szívesen lehorgonyozna pár órára a főváros közepén, a hét minden napján megteheti déltől éjfélig, napsütésben és esős időben is, akár Lisával és Liberty-vel a teraszon.

Port de Budapest

A képen: Szuna Noémi, Sándor Adrienn és Csíki Sándor

A képen: Szuna Noémi, Sándor Adrienn és Csíki Sándor

 

(A sajtóanyag felhasználásával szerkesztette: Csíki Sándor♣)