FELIXFELIX – Új séffel és kiállítással várja a tavaszt a FELIX Kitchen & Bar: bemutatkozik Katona Dániel új executive séf és az új AQVA Art Collection tárlat. A FELIX Kitchen & Bar termeiben már elkezdődött a tavaszi megújulás: Katona Dániel személyében új executive séf vezeti a konyhát, az épület egyedi terében pedig megtekinthető az AQVA Art Collection második képzőművészeti válogatása ‘I, Without a Face’ címmel az arctalanság, az arc elfedésének misztériumát járja körül.

Katona Dániel a konyha élén

A tavaszra készülve egy fontos változás történt a FELIX Kitchen&Bar életében. A távozó Jeremy Cayron francia séf után, mostantól Katona Dániel executive séf igazgatja a konyhát. Katona Dániel – hosszú idő után – éppen e feladat kedvéért tért haza.

Dánielben már 12 évesen megfogalmazódott, hogy séf szeretne lenni. Álma megvalósítása érdekében itthon és Franciaországban tanult, rengeteget utazott, hogy minél több tapasztalatot gyűjthessen. Az elmúlt 6 évben Spanyolországban dolgozott, ebből hármat az egyik legjobb helyi séf, a 6 Michelin-csillagos Jordi Cruz mellett. Nem meglepő tehát, ha a magyar és francia alapok mellett Dániel konyhájára nagy hatást gyakorolt a mediterrán ízvilág – így egészen különleges ételekre számíthatnak tőle a vendégek.

Katona Dániel executive chef

Katona Dániel executive chef

Menü

A séf középpontba helyezi a szezonalitást, ennek megfelelően válogatja meg az alapanyagokat is, a terve pedig az, hogy minden hónapban ki is emeljen közülük egyet és a köré tervezzen extra fogásokat. Már most a nyári menü alapjain gondolkozik, hogy mire odaérünk a szezonban, a FELIX csapatával mindenkit elkápráztassanak majd a menüvel. A pénteken debütáló menün többek között olyan ételek szerepelnek, mint a:

  • Vöröslazac tatár, édeskömény, pisztráng kaviár
  • Kacsás BAO, szilvamártás
  • Fekete Acquerello rizottó, tintahal
  • FELIX Pina Colada
Vöröslazac tatár, édeskömény, pisztráng kaviár

FELIX – Vöröslazac tatár, édeskömény, pisztráng kaviár

Kacsás BAO, szilvamártás

Kacsás BAO, szilvamártás

Fekete Acquerello rizottó, tintahal

Fekete Acquerello rizottó, tintahal

Az eseményen lehetőség nyílt megkóstolni Katona Dániel különleges marha carpaccio-ját is, mely még nem szerepel az étlapon, de betekintést ad a chef víziójába.

Az eseményen lehetőség nyílt megkóstolni Katona Dániel különleges marha carpaccio-ját is, mely még nem szerepel az étlapon, de betekintést ad a chef víziójába.

Czinki Tamás sommelier

Czinki Tamás sommelier

Katona Dániel executive séf bemutatása

Katona Dániel executive séf bemutatása

Csíki Sándor és Bosznai Károly

Csíki Sándor és Bosznai Károly

Új kiállítással vár az AQVA

2021 végén nyílt meg a különleges AQVA terem a FELIX Kitchen&Bar-ban, aminek nevét az épület Vízház múltja ihlette. A kiállítóteret az a cél hívta életre, hogy olyan helyszínné váljon, ami összeköti a gasztronómiát és a kortárs művészetet. A teremben izgalmas kiállítások közt vacsorázhatnak a vendégek, akik akár a látványkonyha mellett az ételek készítését is figyelemmel kísérhetik.

Az AQVA Art Collection időszakosan megújuló művészeti kiállításának célja a szélesebb – nem csak a műértő és műkedvelő – közönség elérése és megszólítása, a különféle művészekkel, galeristákkal, műgyűjtőkkel történő kollaborációkon keresztül. A helyszín második képzőművészeti válogatása I, Without a Face címen a karnevál és a közelgő tavasz előtt tiszteleg, azzal a reményteli vízióval, hogy hamarosan már csak emlékként gondolunk vissza a pandémia időszakára és a megújuló tavaszi napsütésben ismét maszkok nélkül tekinthetünk majd egymás arcára.

A kiállítás négy fiatal alkotó, Anna Hulačová, Keresztes Zsófia, Keresztesi Botond és Szinyova Gergő alkotásaiból mutat be néhány kortárs parafrázist a maszkviselés történeteihez és jelenéhez kapcsolódóan. Művészeti koordinációért Molnár Dóra és Zsikla Mónika, a Q Contemporary főkurátora felel.

FELIX

  • Köszönöm, ha elolvastátok! Látogassátok meg a blogot máskor is! Ha tetszett, lájkoljatok!
  • Egyébként más témákban is érdemes a blogon kutakodni. A profik is használják és igazuk van. Ettől profik! A facebook oldalamon is nagyon sok kép található és az instagramon is!
  • Kövessetek és a haza fényre derül!

FOOD&WINE logo