Tokaji My WineTOKAJI MY LOVE – Alig egy évvel azután, hogy a Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, a Tokaji My Love projekt elindult, most újabb mérföldkövet lépett át a borvidék népszerűsítését célul tűző platform. Budapest egyik legszebb utcájában nyitott meg az apró, de annál izgalmasabb választékú Tokaji My Love borkereskedés- és borbár. Itt megvásárolhatók, sőt, meg is kóstolhatók a kizárólag a Tokaji borvidékről származó különleges finomságok. A Tokaji My Love olyan egyedülálló kezdeményezés, melynek lényege, hogy népszerűsítse a borvidéket, és egy közös platformon tegye elérhetővé a helyi

kézműves termékeket, valamint a projekthez csatlakozott borászatok választékát. Blog felületükön rendszeresen olvashatunk kulináris és kulturális programokról, újdonságokról. Ehhez kapcsolódóan indult el 2020 tavaszán a webshop. Ezzel országszerte megrendelhetővé váltak a máshonnan nem beszerezhető helyi finomságok és számos kispincészet termékei is.

 

A Lánchíd budai hídfőjénél

A tulajdonosok – kilépve az eddigi online vásárlási térből – Budapest egyik legforgalmasabb helyszínén, a Lánchíd budai hídfőjénél nyitottak delikáteszt 2021 nyarán. Ennek köszönhetően már személyesen is megvásárolhatók a választékba kerülő prémium borok, valamint lekvárok, szörpök, csokoládék, borecetek, mézek, sajtok, mangalica húskészítmények, Tokajban pörkölt kávé, sör és könyvek is.

Az üzlet dizájnjának kialakításánál nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az autentikus elemek összhangban legyenek a modern megjelenéssel. A falakat mádi kő díszíti, a plafonból tokaji borospalack lámpák lógnak, a szelfi fal pedig úgy lett kialakítva, hogy évszakonként más-más fotó teremti meg a hely hangulatát. A híres dűlőkről származó vulkanikus kövek is fontos elemei az összképnek, hiszen az a cél, hogy a vásárlók úgy érezzék, mintha Tokaj-Hegyaljára érkeztek volna.

„Pár négyzetméternyi Hegyalja-életérzést nyújtunk a fővárosban. Letisztult, trendi, mégis otthonos delikatesz szerettünk volna kialakítani, ahol a magyar és külföldi vendégek is nagyszerű ár-érték arányban válogathatnak a borvidék kézműves termékei között.” – nyilatkozta Tóbiás Adrienn, a Tokaji My Love egyik megálmodója.

A boltban meg is kóstolhatjuk a helyi finomságokat, az üzlet előtti teraszon pedig pazar kilátás mellett kortyolhatjuk a borokat, kísérőfalatok mellett.

 

A borválaszték

A borválaszték rendkívül változatos: a minőségi borok a mindenki számára elérhető kategóriától az egészen exkluzív tételekig megvásárolhatók, illetve kóstolhatók. A prémium delikáteszben ráadásul kizárólagos magyarországi forgalmazóhelyként elérhetőek a Demetervin Pincészet dűlőszelektált, nagyaranyat nyert Király Aszú borai is. Ez a tétel valódi műalkotás, minden egyes palackot egyedi gravírozás díszít. A Royal Tokaji különleges eszenciája szintén az üzlet legexkluzívabb tételei közé tartozik, a Szepsy és Árvay szelekciók, valamint a Disznókő borok teszik teljessé a kínálatot.

 

A cél

A TokajiMyLove célja, hogy a betérők az egészen kicsi, családi borászatok boraitól a nagy pincészetek tételeiig megismerhessék és végig kóstolhassák Hegyalját. A Mádi Sajt Manufaktúra és a Tokaj Vicinitas Mangalica kézműves ínyencségei teszik még különlegesebbé a kínálatot. Az apró delikatesz olyan újdonság a fővárosi gasztro-palettán, amely választékával, hangulatával és letisztult megjelenésével méltóképpen reprezentálja a Tokaji borvidék legjavát.

Részletes információkat itt találsz: www.tokajimylove.hu

 

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)