vákuumcsomagolásVÁKUUMCSOMAGOLÁS OTTHON – A koronavírus járványhoz kötődő, tartalékoló, felhalmozó vásárlások ráirányítják a figyelmet a kidobott élelmiszerek növekvő mennyiségére.  A számok eddig is csüggesztőek voltak. Magyarországon, évente mintegy 2.000.000 tonna élelmiszert dobunk ki. Ennek az óriási mennyiségnek az egyharmada a háztartások termelődik. Fejenként majdnem 70 kilogramm élelmiszer hulladékot termelünk évente. Ennek a 70 kilogrammnak a fele azonban megtakarítható lehetne, ha a vásárlásaink, élelmiszereink tárolása átgondoltabb lenne.

Számos hasznos megoldás akad, amelyekkel csökkenthetjük az élelmiszerpazarlást és jelentősen lassíthatjuk a tárolt élelmiszereink minőségromlását. Ezek közül a megoldások közül kiemelt helyen szerepel a vákuumcsomagolás.

„A vákuumcsomagolás nélkül a konyha olyan, mint a számítógép internet nélkül. Lehet nélküle élni, de miután egyszer kipróbáltad, nem biztos, hogy akarsz. Válaszd ki a számodra leginkább megfelelő otthoni vákuumozót!”

 

Miért kell vákuumozni?

A vákuumcsomagolás napjaink legmodernebb, és gyorsan terjedő frissen tartási eljárása, úgy a háztartások, mint a profi séfek körében.  A vákuumozó készülék tehát, nem múló divat, hanem a háztartások nélkülözhetetlen eszköze. S, hogy mért? MERT:

    • A vákuumtasakban hermetikusan lezárt étel nem érintkezik a levegővel, ezért a romlási folyamatok is sokkal később indulnak el.
    • A vákuumban élelmiszereink nem veszítenek nedvességet, így őrizve meg friss állagukat.
    • A vákuumban tárolt ételek, élelmiszerek szavatossági ideje megnő, s néhány hét, sőt hónap lehet, szemben a csomagolatlan ételek pár napos eltarthatóságával.
    • A zsiradékok nem válnak keserűvé, a gyümölcsök nem barnulnak meg, a fagyasztott ételeknek nem lesz „hűtőíze”, a húsok nem színesődnek el, a sejtek megtartják nedvességüket, higiénikus és helytakarékos tárolást biztosít.
    • Az ételek és élelmiszerek megtartják eredeti ízüket, zamatukat is.
    • A füstölt árunak is jót tesz a vákuumcsomagolás, ezért praktikus, ha így tesszük el a szalonnát, sonkát, vagy éppen a kolbászt.

 

Vákuumozni egyszerű!

  1. Vákuumozni egyszerű! Csak az igényeinek megfelelő vákuumozó gépre és fóliára van szükségünk!
  2. A kívánt méretűre vágott fólia egyik végét a géppel lezárjuk, s az így kapott tasakba helyezzük el az ételt.
  3. A tasak nyitott végét a gépbe illesztve, következik a levegő kiszívása, és a hermetikus lezárás.
  4. Az így csomagolt ételeink higiénikusan őrzik meg a legjobb tulajdonságaikat a hűtőben és fagyasztóban egyaránt.
  5. A vákuumfóliázás egyszerű, könnyen használható és modern tartósítási módja élelmiszereinknek!

 

A vákuumcsomagolással pénzt takarít meg!

A háztartási és félipari vákuumgépek nagy választékáról részletesen itt tájékozódhatsz: https://www.sousvidehungary.hu/vakuum-vakumcsomagolas-haztartas#top

(X)