BOCUSE D’OR – 2019. október 23-án, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia által rendezett selejtezőn eldőlt, hogy kik lesznek azok, akik majd a SIRHA-n, 2020. február 5-én megmérkőznek. A Hungexpon megrendezett selejtező húsételének fő eleme a nyúl, a halételé a harcsa volt. A nyúlból készült ételhez legalább egyféle Magyarországon termő gombát és Törley Chardonnay Brut pezsgőt is kötelezően komponálni kellett. A harcsából hideg, vagy meleg előétel is készülhetett és a füstölt mangalica szalonna, házi tészta és túró is kötelező része volt az ételnek. A két étel elkészítésére mindösszesen 210 perc állt rendelkezésre.
A kóstolózsűri
- Barna Ádám
- Bíró Lajos
- Danó Zoltán
- Harmath Csaba
- Pesti István
- Sárközi Ákos
- Segal Viktor
- Szulló Szabina
- Vajna Tamás
- Varju Viktor
A konyhai zsűri
- Lutz Lajos
- Nyíri Szása
- Volenter István
- Wolf András
A 6 jelölt
- Veres István, a Babel séfje kapta a legtöbb pontot a zsűritől,
- Palágyi Eszter (Matild Palace Budapest) lett a második
- Haraszti Zsolt (Societé) a harmadik.
- Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland ugyancsak ott lesz a februári döntőben
Fotók a Magyar Bocuse d’Or Akadémia facebook oldalán láthatók.
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!