Mario CipolliniBIKEFOOD ZALAKAROS – Zalakaros keresi biciklisek első bike-food ételét. Zalakaros küldetésének tartja a hagyományokon alapuló gasztronómiai értékteremtést. Ezt az újat teremtő törekvést állította a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. „Élménnyel Teli Ízek” programjának a középpontjába, de ennek a jegyében alkották meg Zalakaroson az ország

első WILD FOOD ételét, a gŐZgombócot is, amelyről a blogon itt olvashattok. 2019-ben ismét egy új kategóriát alkot a fürdőváros, a Zalakaros Go Bike tematikát tovább gördítve keresik az ország első biciklis, „bikefood” ételét, de az egészségtudatosság jegyében Zalakaros kedvenc tésztaételét is újragondolják. Az értékes nyeremények mellett egy szenzációs tét is ösztönözheti a bikefood nevezőit, hiszen nemrégiben debütált a bombahír, hogy az idei MAPEI Tour de Zalakaros sztárvendége lesz a világ valaha élt egyik legjobb sprintere, az országúti kerékpársport egyik ikonja, az olasz Mario Cipollini (a képen), aki minden bizonnyal meg fogja kóstolni Magyarország első bikefood ételét.

A verseny – klasszik és bikefood

A versenyre nevezőknek nincs más dolguk, mint a lent megadott elérhetőségek valamelyikére elküldeni ételük saját fotóval illusztrált receptjét, a kategória megjelölésével.

  • A két kategória a klasszik és a bikefood.
  • A klasszik receptek beérkezése után a karosi gasztro-műhely javasolja a 10 döntős alkotást, amelyeket profi séfek készítenek el a szakmai zsűri számára, akik kiválasztják Zalakaros kedvenc tésztaételét.
  • Az ország első bikefood ételéről egy „bikefood” zsűri fog dönteni.

Mitől klasszik?

Ebben a kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, mesterektől ellesett zalai tésztaételek receptjeit várják a szervezők. A klasszik kategória célja a térség gasztronómiai értékeinek zalakarosi kínálatba való beemelése, ezért az értékelésnél fontos szempont lesz az ételek étlapra vihetősége. A recepteket idén is zalakarosi séfek gondolják újra és készítik el a zsűri számára.

Mitől bikefood?

A bicikliseknek készülő „bikefood”, ahogyan a neve is mutatja, innovatív és fantáziadús, tele élettel és energiával: minőségi szénhidrátokból készül, rostokban, fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, így folyamatos energiaszintet biztosít a tekeréshez. Mobilis: elfogyasztása nem túl körülményes, akár a „nyeregben” is fogyasztható.

Nevezés

Fontos: mindkét kategóriába nevezhetnek magánszemélyek, bisztrók és éttermek is! Fontos az is, hogy csakis saját ételfotókkal lehet nevezni!

  • Nevezés: e-mailen a marketing@zalakaros.hu – n, vagy postán: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft., 8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10.

Nyeremények

  • Zalakaros kedvenc tésztaétele receptje díj: 100.000 Ft készpénz
  • Magyarország első bikefood étele receptje díj: egy különleges hangulatú, Kellys Royal Dutch holland stílusú aluvázas bringa, kosárral és három sebességes agyváltóval felszerelve.

Mindkét kategória győztese egy-egy egyedi készítésű gravírozott emléktárggyal büszkélkedhet, és mind a 10 döntőbe jutott recept beküldője értékes ajándékcsomaggal lesz gazdagabb Zalakaros város jóvoltából.

A receptet beküldők között továbbá kisorsolunk egy 2 éjszakás, félpanziós wellness pihenés 2 fő részére, egy 4 csillagos zalakarosi szálloda jóvoltából.

  • Recept beküldési határidő: 2019. Május 31.
  • Eredményhirdetés: mindkét kategória győztese a Mapei Tour de Zalakaros 0. napján szervezett díjátadón kerül kihirdetésre, június 21-én.
  • További információk, részletek: www.zalakaros.hu/bikefood

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)