JUNIBOR ÉS GASZTROÜNNEP 2017 – 33 család, 40 borász és az ország majdnem összes borvidéke. Frissek, fiatalok, energikusak, világlátottak. Ők a Junibor Egyesület, akik a DiVinoval karöltve ötödik alkalommal veszik birtokba – ezúttal szeptember szeptember 28 – október 1. között – a Bazilika előtti Szent István teret.Nincs jobb, mint egy fűszeres levegőjű kora őszi estén ülni a szökőkút szélén, vagy az égősorokkal kivilágított téren egy pohár rozéval/fehérrel/vörössel a kezünkben.

Körülöttünk a nyüzsgő város, turisták, borimádók, magyarok és külföldiek, de erre a 4 napra most a magyar borok kötnek össze itt mindenkit. Koccintsunk a város legszebb sétálókóstolójára, és a borászok új generációjára!

#ujgeneracio

A Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete 2008-ban alakult, eredetileg 40 év alatti borászokat tömörít megívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről minden évben. A cél egy olyan közösség létrehozása volt, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. „A legfontosabb számunkra, hogy egymást segítsük és ez által egyre jobb és a fogyasztók által szerethető borokat készítsünk. A saját tanulásunk és továbbfejlődésünk mellett nem titkoltan azt is szeretnénk, ha a saját generációnkat meg tudnánk szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítunk az ifjú borfogyasztókkal való kapcsolattartásra” – mondja Hernyák Tomi, a Junibor elnöke. A DiVino és a Junibor között kezdettől fogva megvannak a szinergiák: a DiVino borbárokban csak a Juniborászok válogatott borai kaphatók. A DiVino Bazilika Miklós Csabi védnökségével nyílt, ő azt meséli, az első DiVino nyitásakor egyértelmű volt, hogy csatlakozik a tulajdonosokhoz, akikkel régóta jó barátságban voltak. “Ez nem munka, hanem egy gyönyörű feladat és mindig arra gondolok, mennyire nagyszerű, hogy egy ilyen ügyben úttörők lehetünk. Az egész DiVino sztori a fiatal magyar borászokat tömörítő Junibor Egyesülettel egy olyan komoly történet, hívószó és üzenet, amihez jó tartozni”- mondja.

A JUNIBOR tagjai

Gere Andi, Gere Zsolt, Hernyák Tomi, Miklós Csabi, Bolyki Jani, Bukolyi Marcell, Gál Tibor, Vesztergombi Csaba, Árvay Angi és Szabolcs, Pfneisl Katrin és Birgit, Franz Reinhard Weninger, Stefan Wille-Baumkauff, Kardos Gábor, Laposa Zsófi és Bence, Konyári Dani, Jekl Flóra, Kamocsay Ákos, Jandl Arnold, Dúzsi Tomi és Bence, Kiss Gábor, Sebestyén Csilla és Csabi, Demeter Endre ,Szepsy István, Takler Andris, Frittmann Peti, Prácser Hajni és Miklós, Kis Tamás, Heimann Zoli, Bussay Dorottya, Kovács Tomi, Gál Peti, Figula Misi, Babiczki László

  • A JUNIBOR és Gasztroünnep társsszervezője a Divino, ahol csak a Junibor Egyesület tagjainak borai kaphatók, valamint a VINCE Magazin.
  • #egyuttkostolunk

Kiállítók

  • 33 Juniborász saját pulttal
  • DiVino Borbár
  • Gasztrokiállítók (Kishusom, helyben füstölt lazac, Digó Pizza, The Box Donught, Zing Burger, Reinpold’s Kolbice, Bolka és még sokan mások)

Programok

  • Borász fogadóórák a téren: minden nap 19:00-21:00

Nyitva tartás

  • Szeptember 29. – október 1. : 12:00-24:00

Bővebb információ

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)