rosalia-fesztival-2016-28694-3-lÚJ HELYEN A ROSALIA – 2016. május 6-8., Budapest, 14. kerület, Városliget, Vajdahunyadvár mögötti árnyas rét. „Köszöntsük együtt a nyarat a Rosalián! A városligeti fák árnyékában sétálva megismerheti hazánk roséinak, pezsgő és habzó borainak ezer arcát. Jöjjön el, és válassza ki idei kedvenc roséját, pezsgőjét!” Új helyszínre költözik a Rosalia.

Május 6-8. között a Városligetben, a Vajdahunyadvár mögött életre kel a park, megtelik pezsgéssel, jó kedvvel, szórakozással. Három napon át széles borkínálat, kiemelt rosé paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A több mint 50 borász borai mellett a street food ételek széles kínálata is bemutatkozik.

  • A Jazzy színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a borozókat. Fellép az Intim Torna Illegál, a SuperStereo, és a Margaret Island. A záróráig mulatók szórakoztatásáról a Jazzy Rádió DJ-je és DJ Juhász Laci gondoskodik.

12435-rosalia-1423729735

Mindenki megtalálhatja számára legkedvesebb elfoglaltságot: a Liget Bora borértékelő játékkal a vendégek kiválaszthatják a tavasz legkedveltebb roséját. A Butlers Borkvíz Bárban borkultúrával kapcsolatos interaktív játékokat lehet kipróbálni, ha pedig csak heverészve borozgatnánk, akkor a hatalmas réten kiteríthetjük kedvenc pokrócunkat is. Egy kis szerencsével értékes, piknikezéshez gondosan összeállított Liget Kosarat lehet nyerni, vagy vásárolni a Rosaliát megelőzően.

  • A nyárköszöntő borünnep kristály kóstolópoharai igazi meglepetést rejtenek: a Beszélő poharak feliratai mögött megbúvó „Rosalia horoszkópra” a helyszínen derül fény.
  • A Rosalia ideális időtöltés a kisgyermekes családoknak is, hiszen számos program várja a legkisebbeket: lesz kézműveskedés, kenyérsütés, kürtőskalács készítés, arcfestés, és mini KRESZ pálya is.

Gasztronómia

A roséhoz, gyöngyöző és habzó borhoz, pezsgőhöz szinte bármilyen étel illik, amit szívesen fogyasztunk sétálás közben. A fénykorát élő „street food” irányzat változatos gasztronómiai kínálattal készül az idei Rosaliára is. Felfedezésre vár a bisztró konyha kínálata, sajtok és sonkák világa, a kemencés buci, kolbászkák kenyértölcsérben, lepénykenyérben kínált hazai felvágottak, Fish & Chips, bagel szendvicsek, vasalós lepény, különleges burgerek, kürtőskalács, bonbonok, csokoládés finomságok, macaronok, főzött fagylaltok, finom kávé.

Liget Bora választás

Keressük 2016 tavaszának legkedveltebb roséját! Tavaly annyira népszerű volt a felhívás, hogy idén sem marad el: Liget Bora választás a Rosalián! 30 kiváló rosé verseng a kitüntető címért – van köztük csendes és buborékos is. Aki szeretne részt venni a szavazáson, nem kell mást tennie, mint a versenyben részt vevő rosék közül minél többet megkóstolni, majd a 3 legkedvesebb bort ízlés alapján rangsorolni. Minden nap az első 150 szavazó, aki a Liget Pont standjánál adja le szavazatát, egy Liget Budapest pincér dugóhúzót kap ajándékba, a többiek pedig egy Budapest Borfesztiválos cseppőrt. A szavazók között egy páros VinAgora Borgála belépőjegy is kisorsolásra kerül.

borok2

Butlers Borkvíz Bár

Az Rosalia elengedhetetlen része a Butlers lakberendezési üzlet által impozánsan kialakított interaktív sátor, ahol számtalan, borral kapcsolatos érdekesség található. A NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága segít abban, hogy egy kis kóstolást követően bárki meg tudja különböztetni a hibás bort az egészségestől. A sommelier képzések elengedhetetlen kellékei az illatfiolák, melyeket a Rosalián ki is lehet próbálni: a különböző illatokat megismerve fontos támpontot kaphatunk ahhoz, hogy milyen illlatjegyeket kell keresnünk rosé borok kóstolásakor. Egy szerencsekereket megforgatva ajándékokat is nyerhetnek az érdeklődők. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár különféle, a borkultúrához tartozó kvízekkel, ismertetőkkel, játékokkal várja a Rosalia látogatóit. Kipróbálhatják, mekkora súlyt kellett cipelni a gazdáknak a puttonyukban, kiderül többek között az is, hogy melyik bort milyen alakú pohárból illik fogyasztani, és aki mélyebben érdeklődik a szőlészet és a borászat iránt, az A magyar szőlő és bor Európában című kiállítást is végigjárhatja szakvezetéssel. A játékokon részt vehet bárki, aki rendelkezik egy Rosaliás kóstolópohárral.

Liget Kosár

Egy tavaszi rétről, ligetről sok embernek eszébe jut, hogy milyen jó lenne kiteríteni egy plédet, leheveredni, és elkortyolgatni egy palack bort valakivel, aki kedves számára. A lehetőség adott, hiszen egy kis szerencsével bárki megnyerheti a 17.000 forint értékű piknik kosarak egyikét. A modern Liget Kosár mindent tartalmaz, amire egy piknikezéshez szükség lehet.

Beszélő Poharak

Különleges és szórakoztató meglepetés várja az idei Rosalia vendégeit. A kóstoláshoz vásárolható Rosaliás kristálypoharak egy-egy jellegzetes feliratot rejtenek. A sors dönti el, hogy kinek mit üzen az a pohár, amihez előre láthatóan egész este szoros kapcsolat fogja fűzni. Hogy mit takarnak a sejtelmes üzenetek, kiderül a helyszínen fellapozható Rosalia katalógusból, vagy elolvasható a honlapon. Aki nem hisz a horoszkópokban, most próbára teheti a Rosalia Beszélő Poharainak varázserejét.

A Rosalia – Rosé és Pezsgő Liget nyitva tartása

  • Május 6. péntek:      14-24 óra között
  • Május 7. szombat:   12-24 óra között
  • Május 8. vasárnap:  10-21 óra között

Belépés: ingyenes. Borkóstoláshoz 1000.- forintért kristály kóstolópohár vásárolandó. A rendezvény fizetőeszköze az 500.- forintért bérelhető és feltölthető Festipay fesztiválkártya, illetve ingyenesen használható az érintés nélküli MasterCard PayPass és VISA payWave bankkártya.

004651298_rosalia3.jpg.jpg_big

  • A FOOD&WINE a Rosalia média támogatója.

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)