BORSZALON – „Csíki Sándor Borszalon” a Pesti Vigadóban 2015. december 3-án, este 7 órakor. A borász: Áts Károly (Tokaj Kereskedőház), a séf: Magos Zoltán (Pesti Vigadó Étterem). Áts Károlyról sokan tudják, hogy „2002-ben készítette el az azóta legendássá váló, róla elnevezett késői szüretelésű tokaji édes bort, az Áts cuvée-t. 2006-ban a Wine and Spirit amerikai
magazin 100 pontosra értékelte az általa készített 1999-es eszenciát, ebben az évben Tokaj-Hegyalján megválasztották Az év borászának. 2009-ben a Népszabadság Top 100 Bor versenyében a 2003-as Betsek aszúbora abszolút győztes, 2007-es száraz furmintja kategória győztes lett. 2012-ben megkapta a Borászatok Borásza elismerést, és elnyerte Az év bortermelője címet.”
- Asztalfoglalás: etterem@vigadocatering.hu +36-30-456-4400
AZ EXKLUZÍV TOKAJ BORVACSORA BORAI és FOGÁSAI
2015. december 3., csütörtök este 7 óra
(A Tokaj Kereskedőház a Veritas Borkereskedés és a Pesti Vigadó Étterem együttműködésében)
TOKAJI CUVÉE 2014 (száraz)
„Illatában tiszta, az évjáratra jellemző hűsítő jelleg, szép gyümölcsös¬ség, mangó és grapefruit, pici gyü-mölcsösséggel és vibráló tavaszi virágokkal. Kóstolva a Hárslevelű, Furmint, Sárgamuskotály házasításának komplex ízvilága érezhető.”
Első fogás: Jércemell sonka, narancshéjas zöld almával, chilivel, mangókrémmel, friss, kovászolt kenyér.
TOKAJI PRÉMIUM FURMINT 2014 (száraz)
„Illatában a tiszta Furmint karakter, a finom citrusos jegyek és a hordós érlelésből adódó leheletnyi füstös jelleg köszön vissza. A mádi dűlők adják a bor ásványos karakterét, a tarcali Szarvas dűlőnek köszönhetően megjelennek a virágos jegyek és a tolcsvai dűlő adta gyümölcsösség is.”
Második fogás: Kurkumás pisztráng „galuska” borsmustár-olajjal, borsos parmezán krémmel, „bécsi” pörkölésű pisztáciával.
- Asztalfoglalás: etterem@vigadocatering.hu +36-30-456-4400
TOKAJI LATE HARVEST SÁRGAMUSKOTÁLY 2014 (édes)
„Színében halvány zöldessárga. Illata akácvirág és friss, üde muskotály virágzása. Ízében krémes jelleg, a virágok mellett megjelennek a citrusok és a túlérésből adódott botrytis, végén barack és menta jelenik meg.”
Harmadik fogás: Lágy kacsamáj Maldon-sóval, kacsamell pörccel, virágmézes, szegfüszeges, vajkaramellás körtével, vajas burgonyapürével.
TOKAJI KŐVÁGÓ FURMINT 2014 (száraz)
„A borban található körte és birs karakter szépen keveredik a Furmint szőlő zamatával, melyet kiegészít a mádi Kővágó dűlő ásványossága. Az újhordós erjesztésnek és érlelésnek köszönhetően ízében és illatában a leírt jegyek fokozottan jelennek meg. Nagy testű, hosszú lecsengésű bor.”
Negyedik fogás: Wokban pirított Tigris garnéla, fűszeres, csípős, édes-savanyú szósszal, kézműves Püski-kolbásszal, mézes-kesudiós diósnudlival.
- Asztalfoglalás: etterem@vigadocatering.hu +36-30-456-4400
ÁTS KÁROLY MEGLEPETÉS ASZÚI
Ötödik fogás: A 80’-as évek klasszikus Orosz krémtortája, szarvasgombával.
CSÍKI SÁNDOR BORSZALON A PESTI VIGADÓBAN
Facebook esemény: itt olvasható
- Borász: ÁTS KÁROLY – Tokaj Kereskedőház, a 2012-es „Év Bortermelője”
- Séf: MAGOS ZOLTÁN – Pesti Vigadó Étterem
- Helyszín: Pesti Vigadó Étterem, Budapest, Vigadó Tér 2.
- Időpont: 2015. december 3. (csütörtök) 19:00
- Az exkluzív borvacsorán való részvétel díja: 12500 Ft/fő
- Asztalfoglalás: etterem@vigadocatering.hu +36-30-456-4400
- Az élénk érdeklődésre tekintettel, érdemes mielőbb jelentkezni! Mindenkit szeretettel vár a Vigadóban, a Csíki Sándor Borszalonban a borász, Áts Károly, a TV-ből is jól ismert séf, Magos Zoltán és a Borszalon névadója, Csíki Sándor (FOOD&WINE). Asztalfoglalás: etterem@vigadocatering.hu +36-30-456-4400
Megyünk!! 🙂
ott leszünk.
No, hogyan sikerült az „I. Csíki Sándor Borszalon” tegnap este a Vigadó Étteremben? Csíki úr jól érezte magát?