23448179-close-up-of-champagne-explosion-celebration-themeBUDAFOKI PEZSGŐ és Borfesztivál – 2015. szeptember 5-6. Ismét Pezsgő- és Borfesztivál Budafokon! Nemcsak a budafoki pezsgő és borválaszték remekeit, hanem a streetfood mozgalom és a kortárs magyar popkultúra népszerű/közkedvelt képviselőit is csokorba gyűjtik a szervezők a 26. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon, szeptember 5-6-án. Idén is pezsgővel és borral búcsúztatja a nyarat Budafok-Tétény, a főváros XXII. kerülete. A szeptember 5-én és 6-án, 26. alkalommal megrendezett Budafoki Pezsgő- és

Borfesztivált a hagyományőrzés és a megújulás jellemzi. A magyarországi borlovagrendek ünnepélyes felvonulásával veszi kezdetét a rangos esemény, és megnyitják kapuikat a budafoki borpincék is. A kétmilliós metropoliszban egyedülálló élményt jelent a hatalmas pincerendszer bebarangolása, ahol a helyi borászatok tartanak pezsgő- és borkóstolást és egyedi programokkal is kedveskednek a betérőknek.

A rendezvény további különlegessége, hogy kínálatában a bor mellett a pezsgő is kiemelt szerepet kap. A kiváló hazai borfelhozatal mellett napjainkban a pezsgők körében is egyre figyelemreméltóbb alkotások születnek. A fesztivál keretében természetesen lehetőség nyílik a Budafokon készített, nemzetközileg is egyre ismertebb, különleges nedűkóstolására is.

A szervezők nagy figyelmet fordítanak a gasztronómiai kínálatra: a hagyományos fesztiválételeken túl jelen lesznek a néhány éve erősödő gasztro-trendek képviselői is. A manapság igen népszerű streetfood szerelmesei is megtalálhatják a kedvenceiket.

Budafoki Pezsgő és Borfesztivál 2015

Budafoki Pezsgő és Borfesztivál 2015

A kulináris élvezetek mellett egész nap koncertek és családi programok is várják a látogatókat. Három színpadon különböző zenei stílusokkal találkozhatunk: a Borudvarban népszerű fesztiválzenekarok, többek között az Ocho Macho, a Kelemen Kabátban és Szabó Balázs Bandája lép fel. A Pezsgő tér színpadán a pop-és tánczene képviselői, mint Pál Dénes, a Bergendy Szalonzenekar, és a The Bluesberry Band Tátrai Tibor közreműködésével ad koncertet. A Fröccsteraszon jazz, blues előadók pl. Pribojszki Mátyás, és „utcazenészek” mint Járai Márk gondoskodnak az igazi klubhangulatról.

A koncertek kora délutántól folyamatosan, késő estig zajlanak, szombaton éjszakáig tartó bulival. Családi programokban sem lesz hiány: egész napos játszóház, délelőtt koncertek várják a legkisebbeket.

Újdonságként a kerületben élő képző- és iparművészek is bemutatkoznak: a kézműves vásárnak otthont adó Kossuth utcával párhuzamosan található Magdolna utca, egy igazi kis macskaköves sétány, amelyet a régi Budafok hangulata leng körül: az itt elhelyezett tér installációkon ismerkedhetnek meg az érdeklődők Budafok-Tétény művészeivel és alkotásaikkal.

A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál elérhető kikapcsolódási lehetőséget biztosít: a rendezvény idén is ingyenes lesz.

A rendezvényre kitelepülő pincészetek:

 1. Debreczeni-Ferenczi Családi Borászat,
 2. Eskulito Kézműves Borászat,
 3. Garamvári Szőlőbirtok Vinárium,
 4. Katona Borház,
 5. Lics Pincészet,
 6. Sauska Pincészetek,
 7. Sümegi és Fiai Pincészet,
 8. Seybold-Garab Pince,
 9. Szeleshát Szőlőbirtok,
 10. Szentesi Pincészet,
 11. Törley Pezsgőpincészet,
 12. Varga Pincészet

10423952_493353564161539_6133206267516213691_n

Budafoki Pezsgő és Borfesztivál 2015

Budafoki Pezsgő és Borfesztivál 2015

(Sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)