11701158_1695812163975657_5803958466138964885_nSÁFRÁNKERT VENDÉGLŐ – Sáfránkert Vendéglő és Homola Borterasz, Paloznak. Idén nyáron régi tervek válnak valóra Paloznakon, ami Homola Szabolcsot és a Homola Pincészetet illeti. A pince melletti telken csodálatos panorámával nyílik a borterasz, mely ezentúl a pince állandó kóstolási helyszínéül szolgál majd. A Sáfránkert Vendéglővel pedig egy régóta dédelgetett álom is valóra válik: egy igazi minőségi konyhával és szezonális, helyi alapanyagokkal dolgozó, tisztességes vidéki vendéglővel gazdagodik a falu és a régió.

A pincészet, a borterasz és a vendéglő hármasával azt gondoljuk, Paloznak most már igazán felkerül a Balaton gasztronómiai térképére!

Sáfránkert – Paloznak, Fő út 1.

Innovatív szabadtűzi konyha – ez jellemzi legjobban a Kerekes Sándor vezénylete alatt kialakított étlapot. Az egykori Akác Étterem helyén laza balatoni hely nyílik jól átgondolt, tökéletes fogásokkal. Boldog pecsenyekacsa, kovászosuborka krémleves és madártej pándi meggyhabbal. Néhány fogás a Sáfránkert Vendéglő kínálatából. Az étlap állandóan változik, előnyben részesítve a szezonális alapanyagokat, mellette táblás ajánlat ad teret a séf kénye-kedvének. A fogások alapja a grill konyha, még a smokerben 5-6 órán keresztül készített kacsát is rádobják a faszenes grillre, mielőtt tányérra kerül. Sáfrányos citromos krumplifőzelék jár mellé, ezt a köretet más főételeknek is lehet kérni. A séf nem felejti azokat sem, akik a klasszikus konyhához szoktak, vagy ne adj’ isten valami igazi vasárnapi ebédre valót kívánnának: nekik készül a borjúpaprikás tojásos galuskával és tejfölös uborka salátával, vagy a lassan sült kacsacomb vörösboros káposztával és hagymás tört burgonyával. A szabadtűzi ételek mellé variálható a köret, salátát és grill köretet is lehet kérni.

Kacsa (Sáfránkert, Paloznak)

Kacsa (Sáfránkert, Paloznak)

Ebédidőben naponta változó fogásokkal készül az étterem, hogy a közelben nyaralók akár minden nap visszajárhassanak egy finom ebédért. Bele lehet majd futni tökfőzelékbe, rakott káposztába és igazi nyári ételekbe is. Van gyerekmenü is. „Igyekszünk a gyerekeknek is nem a balatoni stílusban gyerekbarát ételeket főzni, nincs dínófasírt és mosolygós krumpli, egyszerű ételekkel szeretnénk megszerettetni velük a gasztronómiát és az evést” – mondja Kerekes Sándor. Az alapanyag beszerzés sarkalatos pontja a konyhának. A szürkemarha rostélyos és kacsa egyből a vágóhídról érkezik, a pisztráng tapolcai, a fűszerek a saját fűszerkertből származnak. A Sáfránkert Vendéglő borkínálatának alapját a Homola Pincészet tételei adják, melléjük a balatoni régió és a környék legjavából válogattunk.

Homola Borterasz – Paloznak

Vannak dolgok, amik egyszerűen csak jók. Ilyen a csodálatos panoráma, a terasz a szőlősorok végében, egy finom olaszrizling a kezünkben, napsütés az arcunkon, és ilyen a Homola Borterasz a paloznaki szőlőhegy oldalában, rögtön a Pincészet mellett. A terasz ezentúl – szerda kivételével minden nap – tárt karokkal vár minden látogatót. Lehet kóstolni, nézelődni, beszélgetni, lazítani, elheverni, aki pedig megéhezik, annak  bor mellé szóló tökéletes falatokkal szolgálunk. A hidegtálon környékbeli termelők és az Öshonos Delikát sajtjai, szalámijai és sonkái csábítanak. Csoportos kóstolás és pince látogatás bejelentkezéssel! Szerda: szünnap

Homola Szabolcs

Homola Szabolcs

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)