rosalia_kert_2 (1)ROSALIA – Rosé és Pezsgő Kert, valamint Rosé és Pezsgő Mustra, s mindez egyben, 2015. május 8-10-én, Budán, a 12. kerületi Gesztenyés Kertben és Budapesti Kongresszusi Központban. A Rosé és Pezsgő Kertet a Gesztenyés kertben a széles borkínálat, a kiemelt rosé paletta, a gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők jellemzik. A több mint 50 borász borai mellett a street food ételek széles kínálata is bemutatkozik. A Jazzy színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene .

Rosé és Pezsgő Kert – kicsiknek és nagyoknak egyaránt

A Rosalia ideális időtöltés a kisgyermekes családoknak is, hiszen számos programmal várják a legkisebbeket: lesz közös tánc, kézműves program, kenyérsütés, kürtőskalács készítés, arcfestés, és mini KRESZ pálya is. A rendezvény alatt a Gesztenyés Kert nagy játszótere, pár percnyi sétára pedig a MOM Kulturális Központ játszótere várja a kicsiket.

  • Rosé és Pezsgő Kert nyitva tartása:
  • Május 8. péntek 14-24 óra között
  • Május 9. szombat 10-24 óra között
  • Május 10. vasárnap 10-21 óra között
  • Belépés: ingyenes. Kóstoláshoz 1000 forintért kristály kóstolópohár vásárolható.

Gasztronómia

Gasztronómiai szempontból igazán hálás, ha egy fesztivál témája a rosé, gyöngyöző, habzó és pezsgő borok világa, hiszen ezek a borok szinte bármilyen ételhez nagyszerűen illenek. Az idei Rosalia változatos gasztronómiai kínálattal jelentkezik. A vezérfonal – a borokkal való harmónián túl – a „street food” lesz. A Rosalia hangulatába kiválóan illeszkednek a sétálgatva elfogyasztott ínyencségek: a bisztró konyha kínálata, tengeri halak, osztriga variációk, sajt és sonka, kemencés buci, kolbászkák kenyértölcsérben, lepénykenyérben kínált hazai felvágottak, Fish & Chips, olaszos falatok, kürtőskalács, bonbonok csokoládés finomságok, macaronok, finom kávé.

Rosé és Pezsgő Mustra (május 9., szombat)

Aki mélyebben szeretne elmerülni a rosék és pezsgők világában, az feltétlen látogasson el május 9-én, szombaton a Rosé és Pezsgő Mustrára. Bemutatásra kerül a közel teljes magyar rosé kínálat, valamint a siller borok, gyöngyöző és habzó borok, pezsgők széles palettája. A borászok személyesen kínálják jégbe hűtött boraikat, melyek a rendezvény alatt szabadon kóstolhatók. A 14:30-ra érkezőknek Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, valamint beszámol az április végén megrendezett Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeiről. A borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók a helyszínen. Az első 100 borkedvelőnek cseppőrrel kedveskedünk.

  • Nyitva tartás:
  • Május 9. szombat 14-19 óra között, pénztárzárás 18 órakor
  • Jegyárak:
  • Jegyek a Rosé és Pezsgő Mustrára elővételben a broadwy.hu oldalon, illetve a Magyar Szőlő- és Borkultúra irodájában 3500.-Ft/fő, a helyszínen 4500.- Ft/fő A Mustrára kóstolópoharat 1000.- forintért lehet bérelni.

Töltsön el egy szép májusi napot a gesztenyefák árnyékában, beszélgessen, borozgasson, falatozzon, élvezze a koncerteket és válassza ki idei kedvenc roséját, pezsgőjét!

Rosalia 2015 május 8-10

ROSALIA – 2015. május 8-10.

  •  A FOOD&WINE A ROSALIA médiatámogatója.

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)