gm_kalauz_2015_promoGAULT&MILLAU 2015 Étteremkalauz – 2014. október 9-én, a Magyar Nemzeti Galériában került bemutatásra a Gault & Millau 2015 Étteremkalauz. Mint Molnár B. Tamás a bevezetőben írja: „Ma országszerte több a jó szívvel ajánlható étterem, mint egy évvel korábban: 105 konyha kapott 11 vagy annál magasabb pontszámot – szemben a tavalyi 93-mal. És több az olyan konyha is, amely nem éri el

ugyan a 11 pontot, de legalább egy kiemelkedő specialitást tart, megbízható, tisztes színvonalon – legyen az bár egy jó leves, egy birkapörkölt, vagy egy hamburger. 2014-ben a 3 sapkások körében (17 pont) nem volt változás, de a 2 sapkások köre (15–16 pont) ismét csak bővült: ebbe a mezőnybe került az újranyílt Babel és Lou Lou, látványosan tört be újra az élvonalba az Olimpia.”

Gault&Millau 2015

  • Az év étterme: Borkonyha (konyhafőnök: Sárközi Ákos)
Borkonyha

Borkonyha. A képen: Kalocsai Zoltán, Sárközi Ákos és Horváth Tamás (Fotó: Gault&Millau)

  • Az év konyhafőnöke: Ádám Csaba (Olimpia Vendéglő)
  • Az év borászata: Bott pince, Tokaj (Bodó Judit és József)
  • A vidék étterme – 2014: Brill Bisztró (Békéscsaba)
  • Az év feltörekvője: Patrióta Kisvendéglő (Gyula)
  • Alternatív vendéglátás 2014: Pesti Burger (Budapest)

Éttermi TOP-lista

17 pont:

16 pont:

15 pont:

14 pont:

13 pont:

12 pont:

11 pont:

  • További részletek a könyvben és a honlapon.
  • Gratulálok a jó eredményt elért éttermeknek, borászatoknak, szállodáknak.

Csíki Sándor♣