borflashmob2014BORFLASHMOB – Második alkalommal kerül megrendezésre Az ihatóbb Magyarországért Egyesület szervezésében a Borflashmob elnevezésű rendezvény, melynek legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos borfogyasztásra. A rendezvényünkre ellátogatókat borkóstolóval, közös koccintással, a tudatos borfogyasztás alapelveinek ismertetésével várjuk.

A jó hangulatra a borok és a kellemes társaság mellett többek között Almár Judit, a Borra-való együttes énekesnője a garancia, és e rendezvénnyel készülő lemezüket is támogatjuk.

Flashmob (villámcsődület): „villámcsődület (vagy angolból átvett szóval flash mob, olykor flashmob) emberek előre szervezett csoportosulását jelenti; hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, a résztvevők valami szokatlant csinálnak, tipikusan egy demonstrációt hajtanak végre, majd a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik. A villámcsődület viszonylag új társadalmi jelenség, az első 2003 májusában volt New York Cityben. Célja, mint minden egyéb demonstrációé, a figyelemfelkeltés, a hétköznapi ember elgondolkodtatása.”

Nekünk fogyasztóknak szerepet kell vállalnunk abban, hogy a választásainkkal támogassuk a hazai termelőket és szőlőfajtáinkat. Borkultúránk megőrzésének, fejlődésének záloga a tudatos fogyasztói magatartás a borműveltség minden szintjén. Fogyasszon valaki csúcsborokat, vagy egyszerű kocsmai bort – mindkettőnek egyaránt megfelelően képviselnie kell a honi boros értékeket.

Te is tehetsz a helyzet javulásáért! Hogy ez egy Borradalom?

  • Borszabadság,
  • Bortestvériség,
  • Boregyenlőség?

Mindannyian szeretnénk jó magyar borokat inni, elérhető áron. Hogy ez így legyen, nekünk is, magyar borokat kedvelőknek is tennünk kell érte. Legyél Te is tudatos borfogyasztó! Ne tudjanak bárkivel, bármit megitatni.

  • Figyeljen oda mindenki, hogy mi kerül a poharába, és erre figyelmeztessék bortársaikat is!

Várunk továbbá minden borkedvelőt, fiatalokat, időseket egyaránt. Hozz magaddal egy poharat a magyar borért! Ha nincs éppen veled a poharad, majd mi adunk neked! Gyere el és támogasd jelenléteddel a magyar borkultúrát!

  • A rendezvény helyszíne: Budapest, V. kerület, Erzsébet tér, Szökőkút előtt
  • A rendezvény időpontja: 2014. szeptember 25., 18.00-18.45.

borflashmob2014

  •  A FOOD&WINE támogatja a rendezvényt!

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)