BOCUSE d’OR – A Bocuse d’Or magyarországi döntőjét március 12-én, szerdán rendezték a SIRHA Budapest 2014 kiállításon, a Hungexpo A pavilonjában. A 2013. októberében megrendezett Hagyomány és Evolúció szakácsversenyen élen végzettek itt mérték össze tudásukat. A döntőbe jutott hat versenyző felkészítése az év eleje óta zajlik. A felkészítésben részt vett a Bocuse d’Or 2005. évi győztese,
Serge Vieira francia séf is. A Bocuse d’Or magyarországi döntőjének első helyezettje képviseli hazánkat a Bocuse d´Or Europe döntőn, Stockholmban, 2014. május 7-8 között.
A Bocuse d’Or magyarországi döntőjén a kötelező hozzávalók a malac, a Belon osztriga, a kék kagyló és a fekete tőkehal. A versenyzőknek 4 óra 48 perc állt rendelkezésre, hogy 6-6 főre elkészítsék a két fogást.
- Versenyzők:
- Barhó Szabolcs (Borkonyha, Budapest)
- Daniel O’Shea (Alabárdos Étterem, Budapest)
- Galgóczi Gábor (Budapest)
- Győrffy Árpád (Aranykaviár, Budapest)
- Molnár Gábor (Geisel’s Vinothek, München)
- Szűcs Zoltán (Salon Étterem, Budapest)
- Konyhai felügyelő zsűri:
- Fekete Antonio
- Széll Tamás
- Vomberg Frigyes
- Kóstoló zsűri:
- Bicsár Attila
- Bíró Lajos
- Hamvas Zoltán
- Molnár B. Tamás
- Nyíri Sándor „Szása”
- Sárközi Ákos
- Litauszki Zsolt
- Várvizi Péter
- Wolf András
- Frank Tautenhahn
- A zsűri adminisztrációs tagja: Harmath Csaba
- A műsorvezetők: Segal Viktor és Gianni Anoni
A magyarországi döntő eredményei
A Bocuse d’Or magyarországi döntőjének első három helyezettje:
- Molnár Gábor (Geisel’s Vinothek, München)
- Daniel O’Shea (Alabárdos Étterem, Budapest)
- Győrffy Árpád (Aranykaviár, Budapest)
A legszebb tál díját Daniel O’Shea, a legszebb hal különdíját Molnár Gábornak kapta. (Egyéb helyezéseket, különdíjakat a zsűri nem adott ki.) Gratulálok a versenyzőknek és a szervezőknek!
- 2014-ben a Bocuse d´Or Europe döntőn, hazánkat Molnár Gábor képviseli.
- A verseny képei még feltöltésre várnak. Hamarosan láthatók lesznek azok is.
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!