MÁD@MÁK – 2014. február negyedikétől két héten át a mádi boroké lesz a főszerep a MÁK-ban. A tavalyi MÁD@MÁK hét sikerén felbuzdulva a MÁK Bisztró csapata hagyományteremtő szándékkal, idén is megrendezi az eseményt. Idén a tavalyinál szélesebb mádi bor repertoárt vonultat fel a MÁK csapata és a Mádi Kör. Szepsy István vezetésével a Mádi Kör tagjai idén is különleges tételeket ajánlanak a MÁD@MÁK programhoz a MÁK vendégeinek. Az esemény fő célja, hogy felhívja a figyelmet a mádi terroir kiemelkedő értékeire, és szélesebb körrel megismertesse azokat a borokat, amikre méltán lehetünk büszkék, hiszen a világon bárhol megállják a helyüket.
A MÁK étlapja ebben az időszakban kifejezetten a mádi borokhoz igazodik, Mizsei János chef (a fenti képen) és Garai Ádám sous chef, cukrász komponálnak izgalmas, MÁK-os ételeket az izgalmas tételekhez.
„A választás szabadsága a vendégé, nem lesz kifejezett menüsor illetve kötelező párosítások, mindenki maga döntheti el, mit mivel szeretne kipróbálni, összekóstolni, ehhez persze professzionális segítséget nyújt a MÁK csapata.”
A MÁD@MÁK eseményen a következő pincészetek képviseltetik magukat:
- Áts Pincészet
- Árvay Családi Pincészet
- Barta Pince
- Budaházy Pincészet
- Demetervin
- Holdvölgy
- Lenkey Pincészet
- Orosz Gábor Pincészet
- Royal Tokaji Borászati Zrt.
- Szent Tamás Szőlőbirtok
- Szepsy Pince
- Úri Borok Pincészete
- A Mádi Kör: A Mádi Kör Eredetvédelmi Egyesület tevékenységének célja a Mád község közigazgatási területén található termőhelyeken, az Egyesület tagjai által termelt borok minőségének biztosítása, és e borok eredetvédelmének az Egyesület által megalkotott szigorú és következetesen érvényesített követelményrendszer útján történő megteremtése, a község természeti értékeinek, a táj adottságainak védelme, illetve hogy a mádi bort mint önálló fogalmat megteremtse, piaci érvényesülését megalapozza, ezáltal a bort létrehozó mádi polgárság életképességét erősítse, szellemi kiteljesedése előtt utat nyisson, önmegvalósítását segítse. Forrás, és további információ a Mádi Körről: www.madikor.hu
Eddig tartott a hivatalos sajtóanyag, ám most, újabb fotókkal illusztrálva, lássuk, hogy milyen is volt az a vacsora, amelyen sokad magammal a vezető gasztronómiai sajtó jeles tagjai között, megkóstolhattam a MÁK ételeit és a Mádi Kör borait.
MÁD@MÁK sajtóvacsora
Az ételek a Mák ifjú séfjének, Mizsei Jánosnak a tehetségét dicsérik. A helyettese, a sous-chef Garai Ádám. Lássuk hát a magukért beszélő képeket.
- Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet MÁD 2012
- Demetervin Tokaji Száraz Szamorodni 2006
- Szepsy Pincészet “Birtok” Furmint 2012
- Budaházy Pincészet „Makovicza” Furmint 2011
- Lenkey Pincészet December 2005
- Orosz Gábor Pincészet 6 puttonyos aszú 2007
Akadt még némi „Petit four” levezetésképpen, amihez az Úri Borok Pincészete 6 puttonyos aszú 2003 borát szolgálták fel az elégedett közönségnek. A következő néhány kép őket mutatja.
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!