Mizsei J+ínosMÁD@MÁK – 2014. február negyedikétől két héten át a mádi boroké lesz a főszerep a MÁK-ban. A tavalyi MÁD@MÁK hét sikerén felbuzdulva a MÁK Bisztró csapata hagyományteremtő szándékkal, idén is megrendezi az eseményt. Idén a tavalyinál szélesebb mádi bor repertoárt vonultat fel a MÁK csapata és a Mádi Kör. Szepsy István vezetésével a Mádi Kör tagjai idén is különleges tételeket ajánlanak a MÁD@MÁK programhoz a MÁK vendégeinek. Az esemény fő célja, hogy felhívja a figyelmet a mádi terroir kiemelkedő értékeire, és szélesebb körrel megismertesse azokat a borokat, amikre méltán lehetünk büszkék, hiszen a világon bárhol megállják a helyüket.

A MÁK étlapja ebben az időszakban kifejezetten a mádi borokhoz igazodik, Mizsei János chef (a fenti képen) és Garai Ádám sous chef, cukrász komponálnak izgalmas, MÁK-os ételeket az izgalmas tételekhez.

„A választás szabadsága a vendégé, nem lesz kifejezett menüsor illetve kötelező párosítások, mindenki maga döntheti el, mit mivel szeretne kipróbálni, összekóstolni, ehhez persze professzionális segítséget nyújt a MÁK csapata.”

2014 01 045

Szauer Judit (MÁK Bisztró, PR)

A MÁD@MÁK eseményen a következő pincészetek képviseltetik magukat:

  • Áts Pincészet
  • Árvay Családi Pincészet
  • Barta Pince
  • Budaházy Pincészet
  • Demetervin
  • Holdvölgy
  • Lenkey Pincészet
  • Orosz Gábor Pincészet
  • Royal Tokaji Borászati Zrt.
  • Szent Tamás Szőlőbirtok
  • Szepsy Pince
  • Úri Borok Pincészete 
2014 01 042

Szepsy István Bánki Anitával beszélget. A háttérben ifj. Szepsy István és Orosz Gábor.

  • A Mádi Kör: A Mádi Kör Eredetvédelmi Egyesület tevékenységének célja a Mád község közigazgatási területén található termőhelyeken, az Egyesület tagjai által termelt borok minőségének biztosítása, és e borok eredetvédelmének az Egyesület által megalkotott szigorú és következetesen érvényesített követelményrendszer útján történő megteremtése, a község természeti értékeinek, a táj adottságainak védelme, illetve hogy a mádi bort mint önálló fogalmat megteremtse, piaci érvényesülését megalapozza, ezáltal a bort létrehozó mádi polgárság életképességét erősítse, szellemi kiteljesedése előtt utat nyisson, önmegvalósítását segítse.  Forrás, és további információ a Mádi Körről: www.madikor.hu
2014 01 055

Kovács Károly, Szepsy István, Vinkó József (Magyar konyha), Demeter Ervin és Bánki Anita (Heti válasz, Magyar konyha) a képen (Mák Bisztró, 2014)

Eddig tartott a hivatalos sajtóanyag, ám most, újabb fotókkal illusztrálva, lássuk, hogy milyen is volt az a vacsora, amelyen sokad magammal a vezető gasztronómiai sajtó jeles tagjai között, megkóstolhattam a MÁK ételeit és a Mádi Kör borait.

MÁD@MÁK sajtóvacsora

Az ételek a Mák ifjú séfjének, Mizsei Jánosnak a tehetségét dicsérik. A helyettese, a sous-chef Garai Ádám. Lássuk hát a magukért beszélő képeket.

  • Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet MÁD 2012
2014 01 051

Házi sonka, kenyér, vaj

2014 01 052

Amuse bouche: Kacsamáj bonbon cappuccino habbal

  • Demetervin Tokaji Száraz Szamorodni 2006
2014 01 053

Bárány consommé, wonton tésztában zeller és sárgarépa, zöldborsó hajtás

  • Szepsy Pincészet “Birtok” Furmint 2012
2014 01 066

Mangalica terrine

  •  Budaházy Pincészet „Makovicza” Furmint 2011
2014 01 069

Fogas csicsóka textúrákkal (chips, purée), kiváló, málnaecetes salátával

  • Lenkey Pincészet December 2005
2014 01 070

Kacsamell édesburgonyával és Brie habbal

2014 01 071

Tonic-os granita

  • Orosz Gábor Pincészet 6 puttonyos aszú 2007
2014 01 073

Sárgabarackos chiboust sós karamellkrémmel és pisztáciafagylalttal

Akadt még némi „Petit four” levezetésképpen, amihez az Úri Borok Pincészete 6 puttonyos aszú 2003 borát szolgálták fel az elégedett közönségnek. A következő néhány kép őket mutatja.

2014 01 047

Kovács Károly (Tokaj) és Ördögh Bálint (GoodFood)

2014 01 046

Harmath Csaba és Demeter Edit (jobbra)

2014 01 074

Gyimesi Zsuzsanna

Csíki Sándor♣

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.