AZ MVI, vagyis a Magyar Vendéglátók Ipartestülete vezetése, szakmai munkája két kiemelt területének eredményeiről adott számot szeptember 26-án, a a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban megtartott sajtótájékoztatón. A sajtótájékoztatón beszámoltak arról, hogy az MVI jelentős szakmai díjat alapított Gundel Károly
tiszteletére, egyúttal az idei, hagyományos gálaestjét is a szervezet egykori elnökének, vendéglátásunk mindenki által jól ismert ikonjának ajánlja. A Gundel Károly díj megalapítása leginkább az Ipartestület elnöke, Kovács László nevéhez kötődik. A Magyar Vendéglátók Ipartestülete missziója egy nagy jelentőségű szakmai díj alapítása, mellyel Gundel Károlynak, a testület egykori elnökének is méltó emléket kívántak állítani. Az MVI a Gundel Károly Díj megalapításáról jelentős szakmai szervezetek egyetértése mellett határozott. A tekintélyes szakmai elismerést Kovács László elnök a sajtótájékoztatón elhangzott beszédében szakmai „Kossuth Díjként” aposztrofálta. A díjat olyan személy nyerheti el, aki maradandót alkot a magyar vendéglátás értékeinek megőrzésében, fejlesztésében. A díj odaítéléséről kuratórium dönt, amelybe minden szakmai szervezet delegál egy-egy tagot. Az elismerésben évente legfeljebb három személy részesülhet.
-
A család meghatalmazását a díj megalapítására, valamint a név használatára Em. Prof. Dr. Gundel János adta át Kovács Lászlónak.
Az MVI Gálaestje – Mezőkövesd, 2013. november 30.
Gundel Károly munkásságának ajánlja idei Gálaestjét a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. A rangos eseményen az elmúlt évtizedek és a jelen vezető chefjei párban készítik el a Gundelek korát idéző ételeket, kizárólag magyar alapanyagokból. A sajtótájékoztatón részvevők jó hangulatú sorsoláson döntötték el, melyik senior séf melyik fiatal séffel dolgozik majd együtt, és a páros melyik fogást készíti. A párosítások a következők:
- Bíró Lajos (Bock Bisztro) – Sárközi Ákos (Borkonyha): Amuse Bouches
- Garaczi János (Tanyacsárda) – Rácz Ferenc (La Fiesta): hideg előétel
- Gullner Gyula (Hotel InterContinental/Mariott – Wolf András (New York Kávéház): leves
- Cseh János (Atrium Hyatt/Sofitel/Gundel) – Győrffy Árpád (Arany Kaviár): főételKovács Sándor (Gerbeaud) – Andrész Zoltán (Andrész Cukrászda): desszert
A menüsort a szakácsok állítják össze, melyhez az italokat az In Vino Veritas Borkereskedés adja. Az ételeket kísérő borok szakszerű felszolgálásáról Nagy Fruzsina sommelier gondoskodik. A kávézást pedig Kántor Enikő barista bajnok teszi feledhetetlenné. Az éjféli büfé ételeit a vendéglátó szálloda séfje, Juhász Attila készíti el. Az est házigazdája, műsorvezetője Kovács Lázár.
- Időpont: 2013. november 30.
- Helyszín: Mezőkövesd, Balneo Hotel Zsóri Thermal & Wellness****
- Jelentkezés, illetve további információ: info@mvi.hu
- A részletes menü innen tölthető le.
- A jegyigénylő nyomtatványt itt érheti el.
- Az előző évekhez hasonlóan, remek rendezvény várható, kiváló séfekkel és ételekkel. Én ott leszek!
Csíki Sándor♣
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!