george-marks-woman-in-stockings-sitting-on-chair-close-up-of-legsA BUDAVÁRI BORFESZTIVÁLON  ahogy azt már korábban is írtam, a nőké, a hölgy borászoké a főszerep. Egyre többen vannak azok a hölgy borászok, akik boraikkal kiemelkedő sikereket érnek el. Valami titkuk biztosan van, áll abban a sajtóanyagban amit Oláh Rita küldött. Hát, bizonyára akad, nem is kevés titkuk, mondom én is. „A nőkre jellemző kifinomultsággal, érzékenységgel,

tapintattal, de férfias határozottsággal és munkával készítik boraikat, melyeket  – folytatódik a sajtóanyag – a borkedvelő közönség is nagy kíváncsisággal fedez fel.” A női attribútumok kibontása aztán a szövegben tovább folytatódik: „Szőlőiket anyai szeretettel és gondoskodással nevelik, boraik érését csendben figyelik, okosan terelgetik. Fűszerük az őszinte szeretet és a szenvedély, ami mindenki lényét átjárja, aki megkóstolja e földön túli nedűket.”

Az idei Budavári Borfesztiválon a borkedvelők megtudhatják, mit csinálnak másként a hölgy borászok, akik személyes jelenlétét egy összetéveszthetetlen logó fogja jelölni a faházakon. A Borfesztiválra látogató nőket kényeztető meglepetés várja.

beauty-woman-legs

Az idei Borfesztivál díszvendége Portugália, amely borai mellett az ország gasztronómiájával, kultúrájával is bemutatkozik. Mind az öt nap a kultúráról szól: világzene, népzene és jazz minden mennyiségben. Első nap színpadra lép a Magna Cum Laude. Csütörtökön a Köztársaság Bandája, Nikola Parov és Zenekara és egy már megszokott, felejthetetlen hangulatú Ghymes koncert szórakoztatja a borozgatókat. Pénteken izgalmas napnak nézhetünk elébe: Tárkány Művek, Holdviola és a Vujicsics Együttes dallamai nyújtanak teljes kikapcsolódást. Vendégként színpadra lép Tolcsvay László és a Söndörgő Együttes. Szombaton a Magyar Jazz Napját ünnepeljük csupa jazz-es fellépővel, a napot egy portugál fado énekesnő koncertje zárja. Vasárnap pedig a Budavári Népzenei és Néptánc Gála résztvevői színesítik a napot.

A szórakozást sok más program teszi teljessé és feledhetetlenné kicsik és nagyok számára. Hétvégi gyermekprogram, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jubileumi programjai, ingyenes wifi, okos telefon alkalmazás, parafagyűjtés és még számtalan program vár mindenkit! 

  • Nyitva tartás:
  • szeptember 11–12. szerda-csütörtök:    14.00–23.00
  • szeptember       13. péntek:                      12.00–23.00
  • szeptember 14–15. szombat-vasárnap: 10.00–23.00
  • Napijegy:              2.800 Ft
  • Bérlet 5 napra:   7.500 Ft
  • www.aborfesztival.hu

263_47048543467e465dcec8d5901b764dd4_63

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)