Black iron asian teapot with sprigs of mint for teaA DOBLO WINE & BAR, vagyis a Doblo Borbár nem másra, mint teakoktél kóstolóra hívott többünket is, de aztán a végén csak néhányan jelentünk meg, talán azért is mert nem olvastuk el, hogy TEA, vagy azért is, mert elolvastuk. Mindenesetre pont így volt ez jó, mert a tea koktél igazán kedvünkre való volt. Amúgy, hatféle koktél kóstoltunk.

A kóstoló képei

4cl jázmintea… Szakács Gergő az infinity készítése közben

  • Infinity: A jázmintea és a lichi egzotikus kapcsolódása, Badacsony Illatossal (Laposa) megbolondítva.

Készül a Jerry koktél

  • Jerry: A fekete tea és a mangó keverékének alapját a csillogó barna rum adja, mely enyhén édeskés, vanília, fahéj, cseresznye és fűszerek ízével.

Mangós Jerry tea koktél, mellette a névadó „Sailor Jerry”

Shanghai Night

  • Shanghai Night: Kellemes savanykás ízű, hibiszkusz teás koktél, ribizlivel, rózsavízzel, proseccoval, gyümölcsökkel és kandírozott hibiszkuszvirággal.

Battai Eszter és Battai Bori a Doblo Borbárban

  • Marcipán: Amarettóval ízesített mandulatea, melyet a citrom és a cukor hoz egyensúlyba, a reszelt mandula pedig tovább fokozza az élvezetet.
  • Apple tree: A birsalmapálinka találkozása a ceylon teával, naranccsal és almával díszítve.
  • Gin tea tonic: Fekete tea és tonik keveréke, vaníliával. lime-mal fűszerezve, mellé egy kupica sáfrányos gin. Te döntesz, hogy lehúzod, vagy belekevered.

Popovits Dávid (Doblo Borbár, Maceszhuszár)

  • Popovits Dávid (a képen) lelkesen és hozzáértően mesélt a teakoktélokról. Arra a természetes módon felvetődő kérdésre, hogy felkerülnek-e ezek a kellemes koktélok az itallapra, csak annyit mondott, hogy „nem”, egy napig, aznap voltak kóstolhatók. Persze, valamennyien láttunk már karón varjút, ezért kérjétek csak bátran, lehet, hogy mégis csak elkészítik. Nekem a marcipános is tetszett (némi Amaretto kiegészítéssel) és persze a Jerry is. A kandírozott hibiszkuszvirág külön említést érdemel a koktélban.

Csíki Sándor♣