A DOBLO WINE & BAR, vagyis a Doblo Borbár nem másra, mint teakoktél kóstolóra hívott többünket is, de aztán a végén csak néhányan jelentünk meg, talán azért is mert nem olvastuk el, hogy TEA, vagy azért is, mert elolvastuk. Mindenesetre pont így volt ez jó, mert a tea koktél igazán kedvünkre való volt. Amúgy, hatféle koktél kóstoltunk.
A kóstoló képei
- Infinity: A jázmintea és a lichi egzotikus kapcsolódása, Badacsony Illatossal (Laposa) megbolondítva.
- Jerry: A fekete tea és a mangó keverékének alapját a csillogó barna rum adja, mely enyhén édeskés, vanília, fahéj, cseresznye és fűszerek ízével.
- Shanghai Night: Kellemes savanykás ízű, hibiszkusz teás koktél, ribizlivel, rózsavízzel, proseccoval, gyümölcsökkel és kandírozott hibiszkuszvirággal.
- Marcipán: Amarettóval ízesített mandulatea, melyet a citrom és a cukor hoz egyensúlyba, a reszelt mandula pedig tovább fokozza az élvezetet.
- Apple tree: A birsalmapálinka találkozása a ceylon teával, naranccsal és almával díszítve.
- Gin tea tonic: Fekete tea és tonik keveréke, vaníliával. lime-mal fűszerezve, mellé egy kupica sáfrányos gin. Te döntesz, hogy lehúzod, vagy belekevered.
- Popovits Dávid (a képen) lelkesen és hozzáértően mesélt a teakoktélokról. Arra a természetes módon felvetődő kérdésre, hogy felkerülnek-e ezek a kellemes koktélok az itallapra, csak annyit mondott, hogy „nem”, egy napig, aznap voltak kóstolhatók. Persze, valamennyien láttunk már karón varjút, ezért kérjétek csak bátran, lehet, hogy mégis csak elkészítik. Nekem a marcipános is tetszett (némi Amaretto kiegészítéssel) és persze a Jerry is. A kandírozott hibiszkuszvirág külön említést érdemel a koktélban.
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!