SEGAL VIKTOR, PIKNIK címmel, megírta sokadik könyvét. Az eddigiek is színvonalasak voltak, akadt, amelyik díjat is nyert, sokan is szerették, de most a piknikről írt. A piknikről! Ajvé, Viktor a piknikről ír, de hát mit lehet a piknikről írni?! Nos, attól ő a Segal, hogy mégiscsak lehet. A könyvismertető hivatalos szövege szerint: „Magyarország egyik legismertebb és legelismertebb chefje és gasztronómiai

tanácsadója ezúttal a nagyközönséget veszi célba. A Piknik az élet apró örömeit, az együttlét örömét dicséri, és ehhez kínál egyszerűen, legfeljebb 20 perc alatt elkészíthető hideg és meleg ételeket, italokat. A városi piknikezés, a kirándulás, a grillezés és a balatoni, illetve tengerparti pihenés témája köré rendezett receptek kivétel nélkül egészséges ételeket mutatnak be, a helyi alapanyagok, idényzöldségek és -gyümölcsök használatára buzdítanak. A Piknik számos vegetáriánus ételt is ajánl, horvátországi fejezetében pedig ötleteket kínál a tenger gyümölcseinek beszerzésére és egyszerű elkészítésére.”

A könyvbemutató

Minden rendes könyvnek szerveznek egy könyvbemutatót. Így volt ez ebben az esetben is. A könyvbemutató helyszíne a Villa Bagatell volt. Összejöttünk szép számmal. Beszéd is volt, bor is, és kellemes falatok összekészítve a Piknik  receptjei szerint.

Segal Viktor a Piknik című könyvét dedikálja nekem

  • Nos, a képen látható könyvet a lányom, Virág kapta meg, mert amikor meglátta, s belelapozott, annyira dicsérte, hogy milyen jó, és milyen remek ételek vannak benne, hogy nem volt szívem nem odaadni neki. Azóta is csak reménykedem, hogy egyszer csak elvisz piknikezni.

A könyvbemutató előtti napon a Bruno&Bruno megnyitóján: Herczeg Zoltán, Segal Viktor, Gianni Annoni és Csíki Sándor

Csíki Sándor♠