monticello_dam_drain_glory_hole_usa4DUGULÁS, DUGULÁSELHÁRÍTÁS – azt hisszük, hogy mi sem egyszerűbb, hiszen a dugulás elhárításához nem kell több, mint egy WC-pumpa, némi izomerő, aztán már zúdul is le a víz az évek óta zsírosodó, szappanosodó konyhai lefolyó csövén. Na, persze! Jó is lenne, ha így lenne! A WC-pumpa helyett, mellett, van az a módszer is, hogy hiszünk a reklámoknak és kiválasztjuk a legtutibb duguláselhárító csodaturmixot.

  • Csodaszerek: ötszáz forinttól ezer forint feletti összegbe kerülő „prémium” termékekig már tucatnyi kapható belőlük és egy-egy dugulásra ezreket is el lehet költeni. Feleslegesen. A végén marad a duguláselhárítás, a duguláselhárító szakember.

 

Mit érnek a bolti csodaszerek? – Semmit!

Semmit! Vagy legfeljebb csak abban az esetben, ha egyébként sem lenne rájuk szükség, mert a szifont szétszedve, könnyedén ki lehetne belőle tisztítani a hajat, bármit. A lefolyótisztítók reklámjai amúgy nem hazudnak, hiszen mindig csak a szifonban van a dugulás, amit kitakarítanak. Az már más kérdés, hogy egyébként nem reklámozzák, hogy másra már nem is igen alkalmasak.

 

Egy olcsó házi lefolyótisztító, ha meg akarod próbálni

A házi lefolyótisztító hozzávalói: 2 csésze szódabikarbóna, 2 csésze ecet, forró víz. A módszer: öntsük a szódabikarbónát a konyhai lefolyó nyílásába. Öntsük rá az ecetet, majd fedjük le a lefolyó nyílását és hagyjuk a szódabikarbónát, ecetet 20-25 percig dolgozni. Ezután a szódabikarbóna-ecet maradékát forró vízzel öblítsük le. A műveletet havonta elvégezve megelőzhetjük a nagyobb dugulást, ám, ha mégis bekövetkezik, hívjunk profi segítséget.

Ha a lefolyótisztító, és a pumpa már nem segít – a megoldás!

A megoldás leginkább annak a belátása, hogy a hosszú ideje húzódó gondot a haszontalan és inkább csak gondot, dugulást okozó lefolyótisztítók és a már alig, vagy semmit sem segítő WC-pumpa már nem fogják megoldani, ezért aztán elkerülhetetlen lesz, hogy szakemberhez forduljunk. (06 70 540 3391)

  • Én közel egy évig küzdöttem kisebb nagyobb sikerrel a konyhai lefolyómmal. Volt, hogy egyszerre 3 liter „tuti biztos” lefolyótisztítót öntöttem bele, aztán újra, meg újra. Meglehetősen sok pénzt, időt és energiát pocsékoltam el lefolyótisztítókra és (tényleg!) 2 db WC-pumpát is sikeresen tönkretettem, mire beláttam, hogy nincs más megoldás, mint hogy végre felhívok valakit, aki ért is hozzá és a megfelelő profi berendezése is megvan ahhoz, hogy a lefolyóm végre tényleg működjön. 

TIPP: www.dugulaselharitas-budapest.info

(X)