II. BUBORÉK FESZTIVÁL 2013. Noémitől érkezett a sajtóanyag az idei Buborék Fesztiválról. A tavalyi egészen jól sikerült, s Bereznay Tamással, s másokkal együtt, igen jól érzetük magunkat a forgatagban. Ahogy Szuna Noémi is írja: „Az idei nyár egyik legizgalmasabb gasztronómiai eseményének ad otthont Budapest közkedvelt belvárosi helyszíne, az Erzsébet tér július 25-28. között, a Forma-1 Magyar Nagydíj idején. Az immár második alkalommal megrendezendő Origo Buborék Fesztiválon a champagne-

ok, pezsgők, cavák, proseccók és habzóborok széles választékát kóstolhatják végig a látogatók a négy nap során.

A fesztivál célja, hogy a fogyasztók megismerkedhessenek a hazai piacon elérhető buborékos italokkal, melyek egyre népszerűbbek itthon is. Lehetőség nyílik világhíres márkák és újonnan debütált tételek felfedezésére, s olyan italok „tesztelésére”, amiket csak ritkán vagy egyáltalán nem kínálnak poharaztatva a vendéglátóhelyek. Az idei fesztiválon kiemelt helyet kapnak a hazai termékek is, a Buborék-borbárban ugyanis a magyar habzó- és gyöngyözőborok széles választékát, fiatal borászok újdonságait kortyolgathatják a vendégek. Huszonöt kiállító és több mint száz termék jelenik meg a fesztiválon, s számos újdonság mutatkozik be e nem mindennapi eseményen. A piac meghatározó szereplői, a legnagyobb forgalmazók is részt vesznek a tematikus rendezvényen, ami a szervezők szerint azt jelzi, hogy a hazai italkultúra új trendjét képviselik a buborékos italok, egyre nagyobb a kereslet a minőségi pezsgőkre, champagne-okra és szénsavas borokra, s ezt a fogyasztói igényt szolgálja ki a Buborék Fesztivál. Az egyedülálló italkínálat mellett figyelemreméltó gasztronómiai választékra is számíthatnak a látogatók, s a terület részleges lefedésével eső és erős nap ellen is védő, kényelmes, elegáns környezet biztosított a jó hangulatú pezsgéshez.

Buborék Fesztivál 2012 (A képen: Bereznay Tamás)

  • A Strongbow Buborék Színpadon a Belmondo, az ILL Cows feat. Lez Carrera, a Manoya, a Good Time Boys és az Elefánt zenekar koncertezik csütörtöktől vasárnapig este nyolc órától, pénteken és szombaton pedig a Compact Disco lemezlovasa, Lotfi Begi szolgáltatja a pezsgő hangulatú zenét éjfélig. A Forma-1 rajongók LED falon nézhetik a hétvégi futam közvetítéseit, a kiállítói standok pedig délután két órától várják a buborékra vágyókat az Erzsébet téren.
  • A rendezvény ingyenesen látogatható, csupán a kóstolópohár megvásárlása kötelező. A standoknál készpénzzel történik a fizetés, valamint a helyszínen és elővételben is kapható, kétféle árkategóriás kóstolófüzet kuponjaival.

buborek pr

A fesztivál utolsó napján nemcsak a pezsgőzős Forma-1 futam, hanem a Buborék Pezsgőkoktél bajnokság és az Elefánt formáció poszt-sanzonjai is emlékezetessé teszik az estét. Kóstolható lesz a pilóták kedvence, a győzelmi pillanatokban locsolt Mumm Cordon Rouge champagne is, de a hazai piacon elérhető legkiválóbb minőségű pezsgők szinte mindegyike elérhető lesz a fesztiválon. A rendezvény vasárnap éjfélkor zárul, de a pezsgés a közeli Buddha-Bar hotelben folytatódik hajnalig, ahol a Magyar Nagydíjat követően az exkluzív nemzetközi partysorozat, a GR1D Club bulija zajlik. A rendezvényre korlátozott számban értékesít jegyeket a szálloda, de aki a hírességekre kíváncsi, számíthat arra, hogy a Buborék Fesztiválon is feltűnhetnek a hétvége autós főszereplői. Bővebben: www.bubifesztival.hu

Csíki Sándor♣