ROSALIA 2013 – „Rosé Garden” és „Éves Magyar Rosé Mustra” is egyszerre, ahogy az a sajtótájékoztató anyagából is kiderülhet. Aki a Budavári Borfesztivált kedveli, az a Rosaliát is szeretni fogja, ha másért nem, mert ugyanaz a profi csapat rendezi. A Rosé Garden-ről szólva tudható, hogy „Május 10-12. között a Gesztenyés kertben és a Larus Étterem teraszán széles borkínálat, ezen belül kiemelt rosé-paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint

pezsgők várják a borkedvelőket. A borokhoz a Larus Étterem állított össze olyan menüt, melyben mindenki megtalálja kedvenc ízeit.

  • Jó tudni! Minden nap, az első 100, poharat vásárló vendég, aki rosé színű ruhában érkezik, egy szál rózsát vagy cseppőrt kap ajándékba! A Rosé Garden-re belépőjegy nincs, 700.- forintért kóstolópohár vásárolható.

Gasztronómia

A Larus Étterem igazi fesztiválos hangulathoz illő ételekkel várja a Rosaliára érkezőket. Amit a Larus megálmodott: babgulyás üstben főzve, ropogós kacsacomb kemencében sütve, grillezett házi kolbász, szárnyas grill nyárs, tengeri hal nyárs, grillcsirke, tortilla, mangalica szendvics, kemencében sült burgonya, házi savanyúságok, sajttálak és császármorzsa baracklekvárral, házi fagylaltok, csak hogy néhány említésre kerüljön.

Jazzy színpad

A Jazzy színpadon izgalmas zenei produkciók adnak hangulatot a borozgatáshoz. Május 10-én, pénteken este 19 órától Micheller Myrtill és zenekara, a Swinguistique vadonatúj műsora lesz hallható, amely a múltszázad Franciaországát idézi, francia és angol nyelvű dalokkal, vidám gipsy swing stílusban. Myrtillt a műsorban két gitár, nagybőgő és dob kíséri. A részletes és színes program itt olvasható!

Gyerekeknek

A Rosalia ideális programja lesz a kisgyermekes családoknak is, hiszen a rendezvény alatt a Larus Étterem megújult játszókertje és a MOM Kulturális Központ nagy játszótere várja a kicsiket. A részletes gyermek program itt olvasható!

II. Éves magyar rosé mustra

Május 11-én, szombaton a Larus Rendezvényközpont termében bemutatásra kerül a közel teljes magyar rosé választék, amely a rendezvény alatt szabadon kóstolható. A borászok személyesen kínálják a jégbe hűtött rosékat, habzóborokat, siller borokat. A 14.30 órára érkezőknek Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, és beszámol az április végén megrendezett Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeiről. A borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók. Az első 100 borkedvelőnek cseppőrrel kedveskedünk.

  • Nyitva tartás: május 11. szombat 14-19 óra között
  • Belépődíj:  3700.- forint, mely tartalmaz egy 700.- értékű visszaváltható kóstolópoharat és egyszeri belépést tesz lehetővé.
  • Részletes információ: itt található!

(Csíki Sándor♣)