A PEST-BUDA Étteremről már írtam korábban is. Éppen azon a napon jártam ott – persze nem egészen véletlenül – amikor a Pest-Buda kinyitotta ajtaját. Aztán eltelt néhány hét és a hivatalos, vendégsereggel teli megnyitóra is sor került. A hazai gasztronómiai élet számos (fő)szereplője hivatalos volt, s ment el a Zsidai család étteremavatójára, s kóstolta a Pest-Buda ételeit. Jó hangulatú összejövetel volt, amelyről cseppet megkésve, most számolok be.
A hangulatról beszéljenek a képek, az ételekről talán majd más alkalommal szólok bővebben.
Csíki Sándor♣
- „Papírkutya” is készített egy, illetve két hangulatos fotót a Pest-Buda Étteremről. Elküldte őket, én pedig megígértem, hogy felhasználom. Ígéretem betartva, íme az egyik:
A Pest-Buda szerepel a DG listáján az „év étterme 2011” díj jelöltjei között.
Erről mi a véleményed?
Hapci: A magam részéről gratulálok! Amúgy – mint tudod – a Pest-Buda nem más, mint a Pierrot és 21 néhány házzal odébb nyitott folytatása, azonos szakami és tulajdonosi elkötelezettséggel. Amennyiben az előző kettőt rendjén valónak találjuk, nagy eséllyel a harmadikkal sem lehet bajunk. Egyébként nem ismerem a DG vonatkozó szabályait, ám, ha nincs más kizáró ok, akkor az előbbiek, és az eddig nyújtott teljesítmény okán joggal szerepelhet a listában.
Ezek szerint ha Blumenthal nyit egy bisztrót Budapesten, már a nyitáskor kap 3 Michelin-csillagot, az érdemeire való tekintettel?
Roppant vicces…
kedves Hapci, nem tudok róla, hogy ezen a listán szerepelnénk.
nehezen tudom elképzelni, hogy az 1 hónappal ezelőtt nyílt – a 3 közül „leglazább” vendéglőnk kerülne fel erre a listára, melyre a Michelin által bib gourmand minősítést és a gault millau által 1 szakácssapkát kapott 21 „nem fért be” a 8 legjobb magyar étterem közé, de még a 2 szakácssapkás és michelin által 6 éve ajánlott Pierrot sem fért be nagyon a DG listákba 🙂
részemről maradok elsősorban a vendégeknél, mint fő értékmérő
üdv, Roy
Hapci: Lehet akár vicces is, ám – ahogy említettem – nem ismerem a listára kerülés szempontjait, ezért aztán nem is tudok válaszolni arra, hogy mások mi alapján döntöttek, de végül is döntöttek. Blumenthal a Michelin-től feltehetőleg nem kapna azonnal csillagot, de attól még egy hazai százas listára valószínűleg felkerülhetne. A százas lista egyébként, ha jól értelmezem, arról szól, hogy kiket tartanak arra esélyesnek, hogy egyáltalán induljon az Év Étterme szavazáson.
Kedves Roy!
Itt találod a listát (link a lap alján):
https://www.diningguide.hu/foodshow/etterem-informacio-6101
Nem hőbörögni akartam egyébként, Zsoltot ráadásul ismerem és kedvelem, csak furának tartom, ha egy értékelő portál vagy kiadvány listáján éppen csak a sajtóbemutatón átesett éttermek megjelennek a legjobbak között. Tavaly szóvá tettem hasonló esetet bűvöséknél is, persze, ott se fokozódott a népszerűségem. 🙂
A DG amúgy nem nagyon tol titeket, ha jól emlékszem, a 21-et például súlyosan lehúzták.
Üdv.: Gábor
Jól emlékszem? A Pest-Budának volt egy kiváló, méretes borpincéje, Balázs Bácsival, a kiváló borgazdával? Mi lett belőle?
Éljenek a legjobbak!
Mackóúr: Úgy vélem, ott van most a konyha.
Ha ez így van, nagyon elszomorodom! Annyit még elfogadok, hogy egy helyigényes fejlesztés sokszor csak más, öregebb létesítmények szétverésével valósítható meg! U.n. barna neruházás. Kíváncsi vagyok, hogy ezek után a Bormúzeumon kívül akad-e még hely a Várban bor tárolására természetes asottságai által alkalmas hely? Hát boros munkákra,fejtésre, szelektálásra, házasításra? Bún volt eldobni ezt a lahatőséget, attrakciót!