A VINOPORT a borszeretők és borászok körében is jól ismert internetes portál. Aktív fiatalok írják a cikkeket, fotózzák az eseményeket és nem mellesleg számos előremutató rendezvényt is szerveznek, mint amilyen az országos Furmint Február volt idén is. A Vinoport már kezdetektől közel állt a szívemhez, így nem meglepő, hogy médiapartnerek lettünk. Sok egyéb mellett a bor szeretete is összeköt bennünket. „A borbár létrehozásával kettős célunk volt: először is szerettük volna még személyesebbé tenni kapcsolatunkat olvasóinkkal, ezt szolgálják az ide szervezett klubkóstolók, vakkóstolók, tematikus kóstolók.

Valamint azon pincészetek számára kívánunk minőségi megjelenést biztosítani, akikkel a magazin miatt évek óta együttműködünk. Mindennapi munkánk során sok különleges, kis tétellel találkozunk, ezeknek ideális bemutatkozási lehetőséget jelent a Vinoport Borbár” – mondta el Kézdy Dániel, lapigazgató.”

A bár borlapja azért is különleges, mert az aktuálisan futó tételek mellett megtalálhatóak rajta olyan borok is, amelyek hivatalosan már nincsenek forgalomban. Ennek azért különösen nagy a jelentősége, mert sok komoly fehér- és vörösbor esetében gyakran felmerül a probléma, hogy túl fiatalon vásárolják meg őket a borfogyasztók, majd ideális tároló kapacitás hiányában kénytelenek megfelelő érettségi állapotuk előtt kinyitni azokat. A Vinoport Borbár ezt a problémát is orvosolni szeretné; az induló borlap részét képezik általunk érlelt St. Andrea, Gere Attila és Balassa István borok.

A borokhoz illően a gasztronómiai háttér kialakítására is hasonló tudatosság volt a jellemző. A ház sajtkínálatáért Sándor Tamás a felelős, de a Bükki Kézműves Sajtok mellett Egerből érkeznek a helyben sütött péksütemények is, amelyek a borbárban készített szendvicsek alapanyagát szolgáltatják. Ezeken túl különböző sajt- és sonkatálakból is válogathatnak a vendégek.

A Vinoport Borbár címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 1.

A Vinoport sajtóközleménye alapján Csíki Sándor♣