A PEST-BUDA Vendéglő két esztendeje már, hogy viharos körülmények között bezárt. Most, azon a helyen ki más, mint a Zsidai család kezdte üzemeltetni. A Pierrot és a 21 Magyar Vendéglő közvetlen közelségében, ám egy cseppet talán még jobb helyen, egy újabb, az előzőekhez simuló és azokat kiegészítő stílusú étterem nyílt, a Pest-Buda. Az első napról számol be a következő néhány kép, megmutatva valamit az étterem utca alá nyúló konyhájának elképesztő történelmi környezetéből is.

A szakácsok részben a 21-ből és a Pierrot-ból kerültek át. A kreatív séf továbbra is Litauszki Zsolt lesz, aki egy beszélgetésünkkor korábban már említette, hogy a Pest-Buda mennyivel másabb stílust („Vagány magyar ételek”) kíván követni, mint az előbb említett éttermek. Ennek nyomai az étterem fő stíluselemeiben már most is látszanak.

A konyha a nyitás napján:

Részlet az étteremből:

  • Egy készülőben lévő, még nem tálalásra kész mákos gubát, egy kenyérlángost, almás és mákos rétest kóstoltam. A kenyérlángos az étterem étlapjának központi eleme, s tényleg jó. Sem pizza, sem „töki pompos” vásári változata (de akkor már inkább pizza). Jó tészta, kellő ideig sütve és a lecsós kolbászos változatban, amit ettem, jó ízek is – nyúlós sajttal és elegendő mértékben szottyogós feltéttel.

Csíki Sándor♣