A HÉTVÉGÉN, pénteken és szombaton a Symbol vált a hazai borélet központjává. Mindkét nap negyven,-negyven borásszal, boraikkal és ételeikkel találkozhatott a népes számú bor- és ételkedvelő közönség. Ez kimondva egyszerűnek tűnik, azonban egy ilyen rendezvénynek otthont adni, megszervezni már korántsem az. Az étel lefőzése infrastruktúrát és sok munkát igényelt. Amit mindebből látni lehetett az a gördülékeny szervezés és a rendezvényt élvező közönség jókedve.

A nyolcvan borász és nyolcvan étel legalább nyolcvan történet lenne, ezért ilyen részletességű beszámolóba bele sem vágok.

Péntek

A pénteki napot a házigazdaként is jelen lévő Rókusfalvy Pál Sauvignon blanc borával kezdtem. Szép bor, s a hozzá kínált étel (borjúnyak erdei gombás árpagyöngy rizottóval) is az egyik legjobb volt azok közül, amelyeket a hétvégén kóstoltam.

Rókusfalvy Pál

Pók Tamással és a lányával halételeket kerestünk, s volt is olyan, mint Hernyák László (Etyek) harcsája, amihez remek csalánfőzeléket kaptam, de akadt még más is a halak között, amit igazán szépen készített el a Symbol.

Pók Tamás és a lánya

A következő képen Szepsy István, aki zsályás libamellet kínált a boraihoz.

Szepsy istván

Thummerer Vilmos (Eger) étele Őzhátszín erdei gombákkal volt.

Thummerer Vilmos

Keller György Villányból egészben sült sertéscsülköt készíttetett lecsóágyon.

Jekl Béla kimagasló 2007-es Pinot noir bora mellé nyári nyúlragu volt. (A képen a borász és hallgatósága.)

Jekl Béla

Kovács György Szekszárdról bogyiszlói szalonnás csukával készült.

Pénteki kép a Symbolból.

Szombat

Szombaton újabb negyven borász érkezett, s újabb negyven bor, s étel került az asztalokra. Szilvivel Spiegelbeg Stephannál kezdtünk, s nyitásnak két egészen szép bort, egy olaszrizlinget, s egy juhfarkot kóstoltunk.

Spiegelberg Stephan és Csíki Sándor

Wunderlich „Lojzi” Alajos régi barátunk. Díjnyertes Pinot Noir borával és emblematikusnak számító kakaspörköltjével szerepelt a Symbolban. Lörincz György étele kacsacomb volt vargányás széles metélttel. Jól sikerült étel, s még a tészta is az élvezhetőségen belül maradt, ami az ilyen rendezvényeknél nem mindig, s mindenkinél sikerül.

Lörincz György

Volt borász kórus is, amit komolyan is vettek, bár a dalárda produkcióján erőteljesen érződött a gyakorlás és összeszokottság hiánya. A sorban Jekl Flóra, aki első, s jól sikerült frizzantéjával kínálta a kóstolóra érkezetteket.

A "kórus"

Még lehetne folytatni a fotók beillesztését, ám már ennyi is elegendő lehet ahhoz, hogy illusztráljam: jól szervezett és jól sikerült kóstolófesztivál volt a Symbolban.

Csíki Sándor♣