A HÉTVÉGÉN, pénteken és szombaton a Symbol vált a hazai borélet központjává. Mindkét nap negyven,-negyven borásszal, boraikkal és ételeikkel találkozhatott a népes számú bor- és ételkedvelő közönség. Ez kimondva egyszerűnek tűnik, azonban egy ilyen rendezvénynek otthont adni, megszervezni már korántsem az. Az étel lefőzése infrastruktúrát és sok munkát igényelt. Amit mindebből látni lehetett az a gördülékeny szervezés és a rendezvényt élvező közönség jókedve.
A nyolcvan borász és nyolcvan étel legalább nyolcvan történet lenne, ezért ilyen részletességű beszámolóba bele sem vágok.
Péntek
A pénteki napot a házigazdaként is jelen lévő Rókusfalvy Pál Sauvignon blanc borával kezdtem. Szép bor, s a hozzá kínált étel (borjúnyak erdei gombás árpagyöngy rizottóval) is az egyik legjobb volt azok közül, amelyeket a hétvégén kóstoltam.
Pók Tamással és a lányával halételeket kerestünk, s volt is olyan, mint Hernyák László (Etyek) harcsája, amihez remek csalánfőzeléket kaptam, de akadt még más is a halak között, amit igazán szépen készített el a Symbol.
A következő képen Szepsy István, aki zsályás libamellet kínált a boraihoz.
Thummerer Vilmos (Eger) étele Őzhátszín erdei gombákkal volt.
Keller György Villányból egészben sült sertéscsülköt készíttetett lecsóágyon.
Jekl Béla kimagasló 2007-es Pinot noir bora mellé nyári nyúlragu volt. (A képen a borász és hallgatósága.)
Kovács György Szekszárdról bogyiszlói szalonnás csukával készült.
Pénteki kép a Symbolból.
Szombat
Szombaton újabb negyven borász érkezett, s újabb negyven bor, s étel került az asztalokra. Szilvivel Spiegelbeg Stephannál kezdtünk, s nyitásnak két egészen szép bort, egy olaszrizlinget, s egy juhfarkot kóstoltunk.
Wunderlich „Lojzi” Alajos régi barátunk. Díjnyertes Pinot Noir borával és emblematikusnak számító kakaspörköltjével szerepelt a Symbolban. Lörincz György étele kacsacomb volt vargányás széles metélttel. Jól sikerült étel, s még a tészta is az élvezhetőségen belül maradt, ami az ilyen rendezvényeknél nem mindig, s mindenkinél sikerül.
Volt borász kórus is, amit komolyan is vettek, bár a dalárda produkcióján erőteljesen érződött a gyakorlás és összeszokottság hiánya. A sorban Jekl Flóra, aki első, s jól sikerült frizzantéjával kínálta a kóstolóra érkezetteket.
Még lehetne folytatni a fotók beillesztését, ám már ennyi is elegendő lehet ahhoz, hogy illusztráljam: jól szervezett és jól sikerült kóstolófesztivál volt a Symbolban.
Nekem is szerencsém volt részt venni és egyetértek, tényleg színvonalas és (szerintem) sikeres rendezvény volt.
Csak most bukkantam erre az írásra. Én is ott voltam és jó volt.
Gratulálok a bloghoz. Igényes.
nagyon jó buli volt