HÁROM HÉT MÚLVA, 2010. augusztus 28-án lesz az Első Nemzeti Gulyás Nap. Sokan jelentkeztek már, és sokan ajánlották fel segítségüket, kérdezték meg, hogy miben segíthetnének. Gyakori kéldés, hogy hol lesz a rendezvény? A válasz: mindenütt, ahol ezen a napon gulyást, pörköltet, paprikást, halászlevet, lecsót … főznek. A kis konyhában, a kerti partin,

a pincesoron, a falu főterén, a városokban, erdőn, mezőn, bárhol. Ez a nap az együtt főzéssel spirituális szeánsz is, aminek bárki részese lehet határon innen, s túl.

A Nemzeti Gulyás Napról írtam a meghirdetésekor:

 

  • A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor gulyást, pörköltet, paprikást, lecsót, halászlét … főzünk. Nem azonos ritmusra, és azonos recept szerint, hanem azonos szellemben.
  • A Nemzeti Gulyás Nap nem fesztivál, nem egy város, egy régió ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap az ország ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap a Kárpát-medence ünnepe.
  • A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor összetartozásunk megnyilvánul. A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor szimbolikusan egy tűz köré gyülekezünk.

Továbbra is örömmel fogadom a jelentkezéseket, felajánlásokat! 2010. augusztus 28. – Nemzeti Gulyás Nap – Mindenkinek! Neked is!

Csíki Sándor♣

A Nemzeti Gulyás Nap logójára kattintva elolvashatod, hogy miképpen is született az ötlet, s a nagyszámú hozzászólás az érdeklődésből is megmutat valamit., amitől Te is kedvet kaphatsz. Ez nem állami program, állami ünnepség. Ez civil program. Öröm főzés. Kár lenne kihagyni! Köszönöm azoknak a bloggereknek, akik oldalukra a Nemzeti Gulyás Nap logóját már feltették!