Herczeg Ágnes borszakértő, www.foodandwine.huHERCZEG ÁGNES volt az, aki meghívott a VAM Design Centerben december 4-6 között megrendezett Fine Living Expo 2009 rendezvényre. Sok szép dolgot lehetett látni, azonban engem igazából csak a második emelet érdekelt. Itt voltak az ételek, italok. A legtöbb időt a Tokaji borok standjánál töltöttem, ahol a Disznókő aktív és szimpatikus kereskedelmi igazgatónője segített a kóstolásban. Patrícius, Oremus furmintok és Disznókő hárslevelű, szombaton pedig Szepsy István furmintja voltak azok a borok, amelyeket kóstoltam. A Wunderlich pincészet úgyszintén jelen volt, ahogy Villányból Gere Attila is képviseltette magát a boraival.

Debóra és Andrea (Disznókő) a Tokaj standnál: precíz, informatív, felkészült vendéglátás.

Debóra és Andrea (Disznókő), www.foodandwine.hu

A Wunderlich Pincészetnél leginkább a Merlot bor érdekelt, azt kóstoltam.

www.foodandwine.hu

Vajas sütemény témában nem gondoltam, hogy el tudnak varázsolni, azonban a kiállításon kóstolt szinte már egzotikusan vajas ízű skót sütemények mégis levettek a lábamról. A titok, akárcsak Robuchon krumplipüréjénél, a szokottnál jóval  magasabb vajtartalom, s persze a vaj minősége.

www.foodandwine.huwww.foodandwine.hu

A mangalicatöpörtyűs csokoládé és drazsé, az, amit nem lehet másképpen venni, mint hogy megszületett az élelmiszerek kábítószere. Evolúciós programozásunk miatt a csokoládét eddig is az édes (cukor) és a zsír íz (kakóvaj) miatt szerettük. Erre dobtak rá egy lapáttal, amikor a töpörtyű csokoládéval kombinálódott.

www.foodandwine.huwww.foodandwine.huA kiállításon a bellini nevű kellemes gyümölcsös koktélokat is kóstolhattam, s a kedvemért egy palack Pinot noir rosé habzóbort is behűtöttek. A bellini koktélok névadója egyébként Giovanni Bellini reneszánsz festő, akinek leginkább annyi köze akad ezekhez a koktélokhoz, hogy a bellini nevet éppen a festő jellemző rózsaszínjei ihlették. Fabio, a cég kereskedelmi igazgatója lelkesedéssel és kétségtelen hozzáértéssel beszélt a cég termékeiről (bellini, rossini koktélok, habzóborok).

Fabio, www.foodandwine.huwww.foodandwine.huA Gróf Buttler borászat standját is meglátogattam, ahogy még egy két helyet azonban a bázis továbbra is a Tokaj stand maradt. A képen Hanyecz Andrea (Disznókő) és Szepsy István.

www.foodandwine.hu

Herczeg Ágnes igazán sok energiát fektetett abba, hogy a bort és a pálinkát értőn képviselje és a közönséggel is megismertesse. A rendezvényen több figyelemre méltó termékkel is találkozni lehetett. Kíváncsian várom a kiállítás folytatását.

Csíki Sándor♣

TOKAJ-HEGYALJA GASZTRONÓMIÁJA (IV. rész)
VILLÁNY GASZTRONÓMIÁJA (III. rész)
SZECSUÁN ÉS TOKAJ
SPÁRGA KRÉMLEVES, grillcsirke, ciabatta
TOKAJ a legyőzhetetlen

és még sok más írás…