Gere Tamás és Gere Zsolt, VillányGERE TAMÁS & ZSOLT (Villány) jól ismert a borkedvelők körében. A Budai Vár remek pincéje, a Királyi Borház és Pincemúzeum neve azonban vélhetőleg már sokkal kevesebbeknek cseng ismerősen, pedig – ha minden igaz – már a közeljövőben is egyre több figyelmet érdemel. Már csak azért is, mert olyan új vezetője lett (ez itt a társasági hírek rovat), mint Rosenmayer András, akit legtöbben az Eszencia Magazin főszerkesztőjeként ismerhettek meg. Rosenmayer András személye garancia az értő borászválasztásra és ezzel a borok  minőségére is.

GERE TAMÁS & ZSOLT pincészetének évjáratbemutatója

Helyszín: KIRÁLYI BORHÁZ, Budai Vár, Szent György tér, Nyugati sétány
Időpont: 2009 október 21, szerda, 19:00

A boresten olyan borokat mutatnak be, amelyek még nem kerültek kereskedelmi forgalomba, sőt – mint írják – megkóstolásukra is most nyílik először lehetősége a nagyközönségnek és a szakértőknek is.

A borok:

  1. Köszöntőital: Villányi Olaszrizling 2008
  2. Villányi Chardonnay Válogatás 2008
  3. Villányi Pinot Noir Válogatás 2007
  4. Villányi Merlot Válogatás 2007
  5. Villányi Cabernet Franc Válogatás 2006
  6. Villányi Cabernet Sauvignon Válogatás 2007
  7. Ráadás: A 2007-es Aureus hordómintájának kóstolója

A borok mellé szürkemarhából, bivalyból és mangalicából készített borkorcsolyákat kínálnak. A boresten kizárólag előzetes regisztrációval, helyfoglalással, illetve a belépőjegyek megvásárlásával lehet részt venni. A borkorcsolyákat is magába foglaló évjáratbemutató belépőjegyeinek ára 4500Ft/fő.

Gere Tamás és a fia, Zsolt, jó emberek, szép borokkal. Ha tudok , én is megyek. A rendezvényről bővebben itt olvashattok!

Villány

Szégyen és gyalázat (és persze nagy adag tájékozatlanság), de Villányról (ahogy más borvidékeinkről) nincsenek videók a YouTube-on. Ezért aztán az egyetlen valamire is használható videót osztom meg veletek, innen is üdvözölve Takáts Gyulát, Villány jókedélyű, szívélyes polgármesterét.

Csíki Sándor♣