Blog
LIZ&CHAIN Rooftop Bár – új szezon, új élmények
ELINDULT - a tetőterasz szezon. A Liz & Chain Rooftop Bár új élményekkel vár! A Budapest Marriott Hotel felújított Liz & Chain Rooftop Bárjában megrendezett vérpezsdítő nyárindító partival hivatalosan is elindult a tetőterasz szezon. A Lánchídtól és Erzsébet...
GOURMET FESZTIVÁL 2024 – inspiráló nők
GOURMET FESZTIVÁL 2024 - A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal...
A MAGYAR ÜRMÖS (VERMUT) – feltámadása?
MAGYAR ÜRMÖS - "Legújabban egyik-másik fővárosi csemegekereskedő torinói ürmösön kívül, magyar terméket is árusít; a palack címkéje kétségtelenül igen szép, feltűnő, sőt hazafiasnak látszik; minőségéről nem nyilatkozom. Azonkívül Szentendre vidékén házilag készült...
GUNDEL – jelnyelven is kommunikáló pincérek
A GUNDEL MINDENKIÉ! - Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap a Gundelban. Hallás- és látássérültek kapnak mostantól kiemelkedő figyelmet a Gundel étteremben. A felszolgálók megtanulták az alapszintű jelnyelvi kommunikációt angol és magyar nyelven is, a...
BADACSONY NEW YORKBAN 2024 – március 23.
BADACSONY NEW YORKBAN 2024 - A Badacsonyi borvidék színe-java egy emberként megmozdulva 2024. március 23-án, szombaton egy napra ismét Budapest egyik legimpozánsabb épületébe, az 1894-ben épült pazar szépségű New York Palota Róma termébe költözik. A számos...
CULINARY OLYMPICS, STUTTGART – magyar siker
Kulináris Olimpia 2024IKA CULINARY OLYMPICS 2024, STUTTGART - Az 1900-as évektől négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban került megrendezésre az Intergastra Szakkiállítás keretein belül 2024. február 2 és 7. között, 88 000 látogatóval. 55...
SPAGO, BUDAPEST – ebédmenü luxuskivitelben
SPAGO, BUDAPEST - A Spago Budapest nem szorul hosszabb bemutatásra. A világ hatodik leggazdagabb séfjének birodalma világszerte több mint 100 éttermi egységet ölel fel, a Wolfgang Puck Fine Dining Group ékkövének számító Spago első európai étterme több mint két évvel...
FURMINT FEBRUÁR – a legnagyobb furmint kóstoló
FURMINT FEBRUÁR 2024 - Másfél évtizede merült fel először a furmint szőlőfajta népszerűsítő programsorozat, a Furmint Február gondolata. Ennek keretében februárban szerte az országban - sőt túl a határainkon is - borkereskedők, borbárok, éttermek állítják majd a...
BORKONFERENCIA 2024 – Budapest Music Center
12. BORKONFERENCIA 2024, BUDAPEST MUSIC CENTER - Robotok a szőlőben, mesterséges intelligencia a bormarketingben és 21. századi borélmény – a jelenben élő jövőt kutatja a 12. Borkonferencia! Robotika és mesterséges intelligencia, alkoholmentesített és csökkentett...
GLASS OF JAZZ – bor és jazz, 2024. január 4.
GLASS OF JAZZ, Vol. 18 - Egy este a Borok & a Jazz szerelmeseinek. Borkóstoló és jazz koncert. A rendezvény, ahol a borok rajongói találkozhatnak a jazz zene szerelmeseivel és közösen átélhetik, hogy ez a kettő miért is alkot tökéletes párost. A programban...
GUNDEL MÓDRA – a Gundel saláta és más ételek
GUNDEL MÓDRA - A Gundel nevet számtalan étel viseli. Az öntudatosság, a büszkeség és a brand-építés, egyaránt az oka ennek. Csemer Géza (Habiszti. Cigányok élete - étele,1994) szerint a "Gundel nevet viseli: Kovacsics Mátyás „Tojáska Gundel Károly módra”, Rákóczi...
GRÓF DEGENFELD SZŐLŐBIRTOK – díjnyertes pezsgő
GRÓF DEGENFELD SZŐLŐBIRTOK - A közelmúltban a Degenfeld Szőlőbirtokra kaptam meghívást. Komoly érdeklődés övezte a média részéről a Tokaji borvidék egyik legismertebb pincészetének, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok eseményét, amelynek november végén a Tarcalon lévő, a...
GÓTBETŰS GULYÁSHÚS RECEPTEK – a 19. századból
A MAGYAR GASZTRONÓMIÁRÓL - 1792-ben a Magyar Hírmondó beszámolt a nádorispán alföldi utazásáról. A cikk írója a bécsi vendéglősöket sem mulasztotta el kritizálni: „Csongrád és Ketskemét között Újfalunál, sátor alatt vendégelte meg a’ Gróf Úr Nádor-Ispány ő Királyi...
SZÉK RESTAURANT & BAR – Best of őszi étlap
SZÉK - "Best of" őszi étlappal vár a gourmet székely étterem. A vendégek véleménye alapján a nagy kedvencek is felkerültek az új menüre. Már harmadik éve várja a budapesti Szék Restaurant & Bar azokat a vendégeket, akik vágynak a tradicionális erdélyi...
VINCE GÁLA – november 18. Szépművészeti Múzeum
VINCE GÁLA 2023 - 50 kiállító, 130 bor és sok-sok újdonság a magyar bor ünnepén. November 18-án ismét a Szépművészeti Múzeumba költöznek a legjobb magyar borok. Folyamatosan bővül a kiállítók és programok listája, a jegyek pedig gyorsan fogynak.2023. november 18-án...
CHAMPAGNE VILÁGNAP 2023 – a Hello Budában
CHAMPAGNE VILÁGNAP 2023 - Francia pezsgés Buda tetején – Champagne világnap a Hello Budában! Csaknem másfél évtizede ünnep a champagne világnapja, és Magyarországon is egyre több pezsgőrajongó csatlakozik a nemzetközi kezdeményezéshez. Idén október 27-én, pénteken...
FRANC & FRANC – Villányra figyel a borvilág!
FRANC & FRANC 2023 - Nyolcadik alkalommal szervez a cabernet franc fajtára fókuszáló szakmai tanácskozást és közönségkóstolót a Villányi borvidék. Legdélebbre eső hazai borvidékünkön ezúttal stílusosan a mediterrán életérzés hangulatában zajlik a kétnapos Franc...
VINGARDIUM – on the City 2023
VINGARDIUM IN THE CITY 2023 - 2023. októberében a Bálnában rendezik az ősz legnagyobb sétáló kóstolóját, a Vingardium in the City-t. Kitűnő borok, csodás budapesti panoráma, pezsdítő zene. A Bálnában életre kelő boros eseményen, 30 pincészet közel 150 féle tétele vár...
DALNOKI BENCE – a METRO saját márka nagykövete
METRO CHEF MÁRKA - 2023. október 24-én különleges „séfasztal” programon mutatkozott be a METRO Nagykereskedelem új saját márka nagyköveteként a Bocuse d’Or bronzérmes Dalnoki Bence. A fiatal séftehetség öt ínyencfogással mutatta be a METRO saját márkás alapanyagainak...
AZ AGÁRDI – öt új termékkel bővíti kínálatát
AGÁRDI - A több mint 20 éves múltra visszatekintő Agárdi öt új termékkel bővíti kínálatát, melyek között megtalálható egy különleges, két különböző vulkanikus termőhelyről származó, több, mint 10 évig érlelt XO brandy, az Amphora pálinka család három új tagja,...
GUNDEL KÁROLY-DÍJ, 2023 – Pintér Katalin és Nyíri Sándor
GUNDEL KÁROLY-DÍJ, 2023 - Gundel Károly (1883-1956) ikonikus jelentőségű vendéglős emlékére alapította meg a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a szakmai szervezetek széles körű bevonásával 2014-ben a Gundel Károly–díjat. Olyan személyek részesülhetnek a díjazásában,...
BUDAPEST BORFESZTIVÁL – Budai Vár, 2023. szeptember 7-10.
32. BUDAPEST BORFESZTIVÁL - 2023. szeptember 7-10. között a Budavári Palota teraszain. Több, mint 30 év alatt sokunk számára már-már természetessé vált, hogy a nyártól méltó módon, egy felejthetetlen parti keretében búcsúzzunk. Nincs is erre jobb alkalom, mint a pazar...
PEZSGŐÜNNEP és KONFERENCIA – ETYEK, 2023. augusztus 31.
PEZSGŐKONFERENCIA - augusztus 31-én Etyeken! A Pezsgőkonferenciát immár ötödik éve rendezik meg Etyeken és elmondható, hogy az esemény rendelkezik néhány olyan alapvetéssel, amelyek a kezdetektől fogva változatlanok: az esemény mindig aktuális témákat boncolgat az...
MAGYAR BORMARKETING ÜGYNÖKSÉG: Buborékok Nyara
MAGYAR BORMARKETING ÜGYNÖKSÉG - A "Buborékok nyara" kampány elsősorban az Y és Z-generáció tagjait célozza meg. A borászok aktív bevonásával szervezett kampány kiemelt célja, hogy lebontsa a fiatalokban élő boros előítéleteket, megmutassa a bor friss és innovatív...
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!