Blog
KREINBACHER – új fejezet kezdődik a birtokon!
KREINBACHER - Hamarosan új fejezet kezdődik a Kreinbacher Birtokon, ezért a mostani formájában már csak a nyár végéig fogadja a látogatókat a komplexum. S, hogy mi ennek az oka? Az, hogy a Somlóvásárhely szívében fekvő, világversenyeken is számos alkalommal díjazott...
SLOWLIFE – VINCE slowlife a Káli-medencében
VINCE MAGAZIN SLOWLIFE HÉTVÉGE - Ismét kiscsoportos slowlife hétvégét szervez a Vince magazin, ezúttal a Káli-medence szívébe. Ha szívesen indítanád a nyarat pezsgős reggelikkel, medencézéssel, balatoni panorámás és olasz vacsoraestekkel, pincelátogatásokkal,...
ZAZIE BISZTRÓ & BAR – Bíró Dani nyári étlapja
ZAZIE BISZTRÓ & BAR - Egészséges, friss és laza. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani által vezetett Kopaszi-öböl partján megnyitó Zazie-ra, mely úttörő ízeivel a megújult, nyári étlap hangsúlyait - a magyar gasztronómiai értékek ápolása mellett - a fúziós...
13. ROSALIA BORPIKNIK – május 31.- június 2.
ROSALIA BORPIKNIK A LIGETBEN - Budapest legnagyobb kerti partija idén is számos nagyszerű programmal várja a rosék, habzók, finom ételek szerelmeseit, természetesen a megfelelő kiegészítőkkel együtt, hiszen a délutánok és esték kötelező eleme lesz a felhőtlen...
BORIGO MAGAZIN – St. Andrea vertikális kóstoló
20 ÉVES A BORIGO MAGAZIN - St. Andrea vertikális kóstoló a Winescape borbárban! A BORIGO Magazin 2024. júniusi számával érkezik el a 20 éves évfordulójához. Azt gondoltuk, hogy egy, az alkalomhoz valóban méáltó vertikális kóstolóval ünnepeljük ezt meg, mégpedig a...
KOZMO HOTEL BUDAPEST – új étlap a nyárra!
KOZMO HOTEL BUDAPEST - Az új nyári étlapról válogatva ellátogathatunk Ázsiába, Itáliába, de még akár Skandinávia is szóba jöhet! Az ötcsillagos Kozmo Hotel nem csupán a minden igényt kielégítő, magas felszereltségű szobái, kivételes belső terei és a feltöltődést...
BADACSONYI KÉKNYELŰ ÜNNEP – június 15.
BADACSONYI KÉKNYELŰ ÜNNEP 2024 - június 15-én az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója Badacsonyban! A Badacsony Szőlőhegyért Egyesület, a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Badacsonyi Kutató Állomása és a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend 2024. június 15-én 15 és...
LIZ&CHAIN Rooftop Bár – új szezon, új élmények
ELINDULT - a tetőterasz szezon. A Liz & Chain Rooftop Bár új élményekkel vár! A Budapest Marriott Hotel felújított Liz & Chain Rooftop Bárjában megrendezett vérpezsdítő nyárindító partival hivatalosan is elindult a tetőterasz szezon. A Lánchídtól és Erzsébet...
GOURMET FESZTIVÁL 2024 – inspiráló nők
GOURMET FESZTIVÁL 2024 - A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal...
A MAGYAR ÜRMÖS (VERMUT) – feltámadása?
MAGYAR ÜRMÖS - "Legújabban egyik-másik fővárosi csemegekereskedő torinói ürmösön kívül, magyar terméket is árusít; a palack címkéje kétségtelenül igen szép, feltűnő, sőt hazafiasnak látszik; minőségéről nem nyilatkozom. Azonkívül Szentendre vidékén házilag készült...
GUNDEL – jelnyelven is kommunikáló pincérek
A GUNDEL MINDENKIÉ! - Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap a Gundelban. Hallás- és látássérültek kapnak mostantól kiemelkedő figyelmet a Gundel étteremben. A felszolgálók megtanulták az alapszintű jelnyelvi kommunikációt angol és magyar nyelven is, a...
BADACSONY NEW YORKBAN 2024 – március 23.
BADACSONY NEW YORKBAN 2024 - A Badacsonyi borvidék színe-java egy emberként megmozdulva 2024. március 23-án, szombaton egy napra ismét Budapest egyik legimpozánsabb épületébe, az 1894-ben épült pazar szépségű New York Palota Róma termébe költözik. A számos...
CULINARY OLYMPICS, STUTTGART – magyar siker
Kulináris Olimpia 2024IKA CULINARY OLYMPICS 2024, STUTTGART - Az 1900-as évektől négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban került megrendezésre az Intergastra Szakkiállítás keretein belül 2024. február 2 és 7. között, 88 000 látogatóval. 55...
SPAGO, BUDAPEST – ebédmenü luxuskivitelben
SPAGO, BUDAPEST - A Spago Budapest nem szorul hosszabb bemutatásra. A világ hatodik leggazdagabb séfjének birodalma világszerte több mint 100 éttermi egységet ölel fel, a Wolfgang Puck Fine Dining Group ékkövének számító Spago első európai étterme több mint két évvel...
FURMINT FEBRUÁR – a legnagyobb furmint kóstoló
FURMINT FEBRUÁR 2024 - Másfél évtizede merült fel először a furmint szőlőfajta népszerűsítő programsorozat, a Furmint Február gondolata. Ennek keretében februárban szerte az országban - sőt túl a határainkon is - borkereskedők, borbárok, éttermek állítják majd a...
BORKONFERENCIA 2024 – Budapest Music Center
12. BORKONFERENCIA 2024, BUDAPEST MUSIC CENTER - Robotok a szőlőben, mesterséges intelligencia a bormarketingben és 21. századi borélmény – a jelenben élő jövőt kutatja a 12. Borkonferencia! Robotika és mesterséges intelligencia, alkoholmentesített és csökkentett...
GLASS OF JAZZ – bor és jazz, 2024. január 4.
GLASS OF JAZZ, Vol. 18 - Egy este a Borok & a Jazz szerelmeseinek. Borkóstoló és jazz koncert. A rendezvény, ahol a borok rajongói találkozhatnak a jazz zene szerelmeseivel és közösen átélhetik, hogy ez a kettő miért is alkot tökéletes párost. A programban...
GUNDEL MÓDRA – a Gundel saláta és más ételek
GUNDEL MÓDRA - A Gundel nevet számtalan étel viseli. Az öntudatosság, a büszkeség és a brand-építés, egyaránt az oka ennek. Csemer Géza (Habiszti. Cigányok élete - étele,1994) szerint a "Gundel nevet viseli: Kovacsics Mátyás „Tojáska Gundel Károly módra”, Rákóczi...
GRÓF DEGENFELD SZŐLŐBIRTOK – díjnyertes pezsgő
GRÓF DEGENFELD SZŐLŐBIRTOK - A közelmúltban a Degenfeld Szőlőbirtokra kaptam meghívást. Komoly érdeklődés övezte a média részéről a Tokaji borvidék egyik legismertebb pincészetének, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok eseményét, amelynek november végén a Tarcalon lévő, a...
GÓTBETŰS GULYÁSHÚS RECEPTEK – a 19. századból
A MAGYAR GASZTRONÓMIÁRÓL - 1792-ben a Magyar Hírmondó beszámolt a nádorispán alföldi utazásáról. A cikk írója a bécsi vendéglősöket sem mulasztotta el kritizálni: „Csongrád és Ketskemét között Újfalunál, sátor alatt vendégelte meg a’ Gróf Úr Nádor-Ispány ő Királyi...
SZÉK RESTAURANT & BAR – Best of őszi étlap
SZÉK - "Best of" őszi étlappal vár a gourmet székely étterem. A vendégek véleménye alapján a nagy kedvencek is felkerültek az új menüre. Már harmadik éve várja a budapesti Szék Restaurant & Bar azokat a vendégeket, akik vágynak a tradicionális erdélyi...
VINCE GÁLA – november 18. Szépművészeti Múzeum
VINCE GÁLA 2023 - 50 kiállító, 130 bor és sok-sok újdonság a magyar bor ünnepén. November 18-án ismét a Szépművészeti Múzeumba költöznek a legjobb magyar borok. Folyamatosan bővül a kiállítók és programok listája, a jegyek pedig gyorsan fogynak.2023. november 18-án...
CHAMPAGNE VILÁGNAP 2023 – a Hello Budában
CHAMPAGNE VILÁGNAP 2023 - Francia pezsgés Buda tetején – Champagne világnap a Hello Budában! Csaknem másfél évtizede ünnep a champagne világnapja, és Magyarországon is egyre több pezsgőrajongó csatlakozik a nemzetközi kezdeményezéshez. Idén október 27-én, pénteken...
FRANC & FRANC – Villányra figyel a borvilág!
FRANC & FRANC 2023 - Nyolcadik alkalommal szervez a cabernet franc fajtára fókuszáló szakmai tanácskozást és közönségkóstolót a Villányi borvidék. Legdélebbre eső hazai borvidékünkön ezúttal stílusosan a mediterrán életérzés hangulatában zajlik a kétnapos Franc...
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!