FRANC & FRANC VILLÁNYFRANC & FRANC – A Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Tenkes Borvidékfejlesztő Np. Kft. a jelenlegi pandémiás helyzetben, a vendégek biztonságát szem előtt tartva úgy döntött, hogy elhalasztja a novemberre tervezett Franc & Franc rendezvény mindkét napját. A cabernet franc fajta köré szerveződő egyedülálló programsorozat számos nemzetközi és hazai szakértőt, újságírót, borászt és borkedvelőt egyaránt megmozgatott, az elmúlt öt évben több ezer látogatója volt a Franc & Franc köré szerveződő szakmai és közönségprogramoknak.

Az idei év előkészületei már hónapok óta zajlanak, ám a 2020-as év minden tekintetben rendkívüli körülményeket hozott. Több borvidéki közösségi egyeztetést és szakértői véleményeket is figyelembe véve, amely során a biztonsági óvintézkedéseket jártuk körbe – bármennyire is szerettük volna megrendezni a sokak által idehaza és külföldön is várt rendezvényt -, végül a legfelelősségteljesebb megoldást kellett választanunk, ez pedig a Franc & Franc elhalasztása 2021. november 19-20. dátumra. Akik már megvették a jegyeket a Jegymesteren, azok vagy automatikusan érvényesek lesznek a 2021-es Franc & Franc-ra, akik pedig vissza szeretnék váltani a jegyet, a visszaváltási igényüket 2020. december 31-ig jelezhetik a Jegymester felé és természetesen visszakapják a befizetett összeget. Az elhalasztás kapcsán némi kárpótlás, hogy a 2021-es év két cabernet franc-os rendezvényt is tartogat majd – remélhetőleg addigra javuló járványügyi helyzetben ezek megrendezésre is kerülhetnek. A szokásos novemberi esemény mellett egy új kezdeményezés is elindul, ez pedig 2021. június elején valósul meg, amikor a Villányi borvidék megrendezi az első nemzetközi cabernet franc versenyt, a Franc du Monde-ot. A borversenyhez majd számos szakmai és közönségprogram is társul, ezekről már a közeljövőben érkeznek az első részletek. Nem maradt el viszont az idei TOP12 Villányi Franc kiválasztása és nem marad el ezeknek a boroknak a bemutatása sem.

Ennek kissé rendhagyó premiert szervezünk, hamarosan több információval szolgálunk a www.facebook.com/villanytermeszetesen és a villanyiborvidek.hu oldalakon.

Franc & Franc 2019 a Youtube csatornán: https://www.youtube.com/channel/UCuG7viA6vKk09UXaJBp2Yfw/videos

 

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)