Trattoria Pomo D'oroPOMO D’ORO – Egy teljes hónapon át ünnepli 18. születésnapját Budapest egyik legrégibb olasz étterme, a Trattoria Pomo D’oro. 18 évvel ezelőtt, október 6-án elindult egy történet az Arany János utca 9-es szám alatt, amiről még maguk a részesei is csak legdédelgetettebb álmaikban gondolták, hogy ilyen fantasztikus jövőt fut majd. Gianni Annoni és csapata egyszerűen csak jót és jól akarták csinálni, új színt hozva a budapesti gasztronómiai életbe. A vezérlőelvek között már akkor is ott volt a legkiválóbb minőségű alapanyagok használata, az olasz stílus és életforma átadása, na és persze egy olyan csapat

’kinevelése’, mely jól reprezentálja azt a vendégek és szakma iránti végtelen szeretetet és tiszteletet, melyről az étterem ma is híres. A 18 évbe természetesen igen sok minden belefér, ebben egyetért Gianni Annoni tulajdonos és Jáhner Attila üzletvezető is, akik már az étterem indulása óta vállt vállnak vetve dolgoznak együtt a sikerért. A két nagyon különböző világból érkező vezető kivételes összhangja a minőség és a fejlődés iránti feltétel nélküli elköteleződésben gyökerezik.

Facciamo cose buone – Jó dolgokat csinálunk” jelszavuk máig tetten érhető nemcsak az étteremben, hanem az azt körülvevő utcarészen – vagy ahogy ők nevezik: Via Italian – is, mely az évek során négy másik hellyel bővítette a Pomo D’oro családot. A bistro-gastronomia, a gelateria cukrászda, a borbár és a rendezvényterem méltón képviseli azt a szellemiséget, melyet a zászlóshajónak tekinthető Trattoria Pomo D’oro megteremtett.

Ha feltennénk azt a kérdést, hogy mi motiválja még 18 év után is a Pomo D’oro csapatát, akkor nagyon egyszerű választ kapnánk: A jóra való törekvés, az adni akarás. Erről tesznek tanúbizonyságot születésnapjuk alkalmából is, hiszen egy teljes hónapon át ünneplik azokat, akiknek az elmúlt éveket köszönhetik, azaz vendégeiket és kollégáikat.

Az étterem sok-sok meglepetéssel és játékkal készül erre a hónapra, a konyhát 14 éve irányító Rosario Simeoli séf pedig különleges havi ajánlattal jelentkezik. Ezúttal az elmúlt 18 év legnépszerűbb fogásait vonultatja fel, igazi közönségkedvenceket, melyek népes rajongótábort tudhatnak magukénak a vendégek között.

Ami azonban talán a legfontosabb, hogy az étterem az ajánlatban található MINDEN egyes étel árából felajánlj 200 forintot a Magyar Élelmiszerbank Egyesületének, az Együnk egymásért kampány keretein belül. Már évek óta részt vesznek a kezdeményezésben, de most emelik a tétet. Fontosnak érzik, hogy ebben a különösen nehéz időszakban is támogatást nyújtsanak a rászoruló, nélkülöző családoknak, akiket a járvány elhúzódó hatása kilátástalan helyzetbe hozott. Most tehát különösen aktuális az elnevezés: Együnk egymásért!

18 év nagyon hosszú idő egy étterem életében is. Akadnak olyan vendégeik, akiknek nem is olyan régen még a születését, ma pedig már ugyancsak a felnőtté válását ünneplik. Tanúi voltak sok-sok boldog és persze szomorú pillanatnak is. Születésnapok, eljegyzések, drámák és veszekedések… akár egy jó olasz család életében, az étterem mindennapjaiban is megtalálhatóak. Ettől lesz igazi, ettől lesz élő, ezért érzik olyan sokan magukénak és térnek vissza időről időre, hogy már ismerősként, vagy akár barátként köszönhessék a csapat tagjait, és persze mélymerülést tehessenek az olasz konyha remekeiben.

Ha lehetne egy születésnapi kívánságuk, akkor a Pomo D’oro csapata azt kérné, hogy a jövőben is részesei lehessenek a mindennapok örömeinek, még sok-sok generáció cseperedjen fel a főztjükön és legyen majd olyan utód, aki tovább viszi azt a ’Pomo D’oro életérzést’, amit 18 év alatt megteremtettek.

Boldog Születésnapot Trattoria Pomo D’oro!

 

A Trattoria Pomo D'Oro csapata

 

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)