Winelovers 100WINELOVERS 100 – Szeptember 19-én rendezik a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazinhoz kapcsolódó nagykóstolót a Corinthia Hotel Budapestben. A szeptember 17-én megjelenő Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazint az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztóknak pedig igazodási pontot nyújtson a borválasztásuk során. A szeptember 19-én megrendezésre kerülő Winelovers 100 Nagykóstoló szenzációja,

hogy ezúttal kóstolható lesz a listában szereplő összes bor. „Teljesen objektív, abszolút skála nem létezik, hiszen a kóstolt bor és a kóstoló személy maga is élő anyag, aminek állapota napról napra változhat. Mi mégis azt gondoljuk, hogy 2020-ban ez a 100 bor érdemli meg leginkább a fogyasztók, az Önök figyelmét, ezek ma azok a borok, melyekre a legbüszkébbek lehetünk, és leginkább bekívánkoznak a vásárló kosarába” – olvasható Tábor Istvánnak, a Winelovers márkatulajdonosának a magazinhoz írt beköszöntőjében. A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor listája a lehető legpontosabb képet adja az idén a fogyasztók érdeklődésére számot tartó hazai tételekről. A teszt alapja ugyanis immár évek óta az, hogy a más mérvadó hazai és nemzetközi versenyeken jó helyezést elért borokkal lehet csak nevezni, vagyis a legjobbak mérik össze a tudásukat.

A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin 2020-ban is a tavaly már nagy sikert aratott formátumban, 144 oldalon kerül az olvasók el. Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor listája és részletes leírása áll, a magazin 6, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (illatos fehérbor; rozé; száraz fehérbor; vörösbor; édes bor és pezsgő) legjobbjait is bemutatja annak érdekében, hogy az olvasók a lehető legteljesebb képet kapják a magyar borokról. A toplistákon kívül izgalmas és friss anyagokkal jelenik meg a kiadvány. A zsűri elnökének felkért Bálint László mellett a zsűritagok is megosztják a kóstolón szerzett tapasztalataikat. A magazin Bock József borászlegenda segítségével felidézi az ágazat rendszerváltás óta eltelt 30 évét, Koch Csaba, az Év Bortermelője a siker receptjéről mesél. Külön melléklet szól a feltörekvő fiatal magyar borászokról, illetve arról, hogy a járvány utáni időszakban a borászatok milyen borturisztikai módszerek segítségével állhatnak minél előbb talpra.

  • A lényeg, a legjobb 100 bor a szeptember 19-én 14 órától a Corinthia Hotel Budapestben (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49) megrendezésre kerülő Winelovers 100 Nagykóstolón mutatkozik be, ahol egyetlen jegy áráért kóstolhatják meg ezeket az érdeklődők. A kiállítók a „győztes” tételeiken kívül további kiváló boraikat is elhozzák, a tanulni vágyok pedig a Winelovers rendezvények méltán nagy sikerű ingyenes Borkollégium Pop-up kurzusain bővíthetik tudásukat.

 

Kik bíráltak?

A zsűri tagjai WSET diplomával rendelkező szakemberek, nemzetközi borakadémikusok, borászok, neves és elismert sommelier-k; közülük többen a Borkollégium oktatói. Zsűritagok:

Bálint László (DipWSET nemzetközi borakadémikus, a FurmintUSA társalapítója, a Borkollégium oktatója, a zsűri elnöke), Kielmayer Kristian (DipWSET nemzetközi borakadémikus, borszakíró, a Borkollégium oktatója), Konkoly Mihály (DipWSET nemzetközi borakadémikus, a Gróf Buttler Borászat kereskedelmi vezetője), Mészáros Gabriella (DipWSET nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium alapítója és vezető oktatója), Petzold Attila (okleveles élelmiszermérnök, párlatszakértő, borász, a Borkollégium oktatója), Harmath Csaba (AIWS hallgató, gasztronómiai szakértő, a Borkollégium oktatója), Kollár Mariann (DipWSET nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium oktatója), Piskor Fanni (szőlész-borász mérnök, WSET 3 okleveles borszakértő, a Borkollégium oktatója), Blazsovszky Péter (sommelier, gasztronómiai tanácsadó), Angerman László (Head Sommelier, Onyx), Robert Smyth (DipWSET nemzetközi borakadémikus, borszakíró), Kálmán András (DipWSET nemzetközi borakadémikus, a KisBécs és a Fiáker tulajdonosa), Szik Mátyás (örökös magyar bajnok sommelier), Orodán György (DipWSET nemzetközi borakadémikus, sommelier), Kállai Éva (DipWSET nemzetközi borakadémikus), Juhász Annamária (DipWSET nemzetközi borakadémikus, sommelier).

További információ: www.winelovers100.hu

 

A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣