10. Gourmet 2020 elmarad10. GOURMET – A hazai gasztronómia legnagyobb seregszemléjét idén már biztos, hogy nem rendezik meg. A Gourmet Fesztivál azonban jövőre igyekszik kárpótolni a kulinária szerelmeseit. “Figyelembe véve a kormány intézkedéseit, valamint a hatóságokkal és a partnereinkkel folytatott egyeztetések eredményeit, arra jutottunk, hogy idén sajnos egy későbbi időpontban sem tudjuk megrendezni az Electrolux Gourmet Fesztivált” – mondta Nemes Richárd, a fesztivál főszervezője. “A biztonság mindig az első, ezért a hazai és nemzetközi fejleményeket szem előtt tartva hoztuk meg ezt a nehéz döntést, amellyel felelősséget

vállalhatunk látogatóinkért” – tette hozzá a főszervező, aki elmondta, hogy megvásárolt belépőjegyek árát – a banki átutalások függvényében – 30 napon belül visszautalják a vásárláshoz használt bankkártyához ill. SZÉP-kártyához tartozó számlaszámra.

A 10. Gourmet – 2020-ban elmarad!

Május 21. és 24. között az ország legjobb fővárosi és vidéki éttermei, cukrászdái, borászatai, bárjai sorakoztak volna fel a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon, a már megszokott helyszínen, a Millenárison, a korábbinál is nagyobb területen. Idén az “örökség” jegyében ötven séf, az ország legismertebb szakemberei készítették volna el a számukra legkedvesebb ételeket a hazai gasztrokultúra legkedveltebb rendezvényén, az Electrolux Gourmet Fesztiválon. A korábbi évek étel- és alapanyag-tematikái után idén a szervezők egy kulcsszót, az “örökséget” választották a fesztivál központi témájának, azzal a céllal, hogy az emblematikus fogásaik mellett a kiállító éttermek séfjei személyes ízeket, ételeket, izgalmas történeteket vegyenek majd elő, de sajnos, már nem idén.

 

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)