eres István, a Michelin-csillagos Bábel kézdivásárhelyi származású séfje, akinek a segítője (commis) Molnár Bence volt. A második Kelemen Roland (commis: Fenyő Nándor), a harmadik pedig Haraszti Zsolt (commis: Kocsis Patrik).BOCUSE MAGYAR DÖNTŐ – a 2020. február 5-én a SIRHA 2020 kiállításon megrendezett Bocuse d’Or magyar döntőjének első helyezettje Veres István, a Michelin-csillagos Bábel kézdivásárhelyi származású séfje, akinek a segítője (commis) Molnár Bence volt. A második Kelemen Roland (commis: Fenyő Nándor), a harmadik pedig Haraszti Zsolt (commis: Kocsis Patrik). A magyar döntőn ezzel eldőlt, hogy a Tallinban megrendezésre kerülő

európai döntőn Veres István képviseli hazánkat. A színvonalas döntő további résztvevői: Palágyi Eszter (Matild Palace Budapest), Haraszti Zsolt (Societé), Csik Gábor (Caviar & Bull Budapest), Huszár Tibor (Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont) és Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol, Hajdúszoboszló) voltak.

  • A hústál kötelező alapanyaga 7 darab fürj, két kacsamáj és egy üveg vörösbor volt.
  • A haltál kötelező alapanyaga 6 egész pisztráng,  Törley Chardonnay Brut.
  • A meglepetés zöldség, a káposzta volt.
A meglepetés zöldség, a káposzta volt.

Bocuse d’Or magyar döntő: a meglepetés zöldség, a káposzta volt.

 

„Ez egy olyan verseny, amelyben szerintem nincsenek ellenfelek, hanem folyamatosan magaddal küzdesz, magadat kell legyőznöd. Az volt a célom most is, mint mindig, hogy én legyek a legjobb, mert maximalista vagyok” – nyilatkozta Veres István (MTI).

  • A legjobb konyhai munka különdíját Veres István kapta.
  • A legjobb haltányér díját Kelemen Roland nyerte.
  • A  fenntarthatósági különdíjat is Kelemen Rolandot kapta.
  • A legjobb hústányér díját Haraszti Zsoltnak ítélte a zsűri.
  • A legjobb csapatmunka díját ugyancsak Haraszti Zsolt nyerte.
  • A legjobb commis Molnár Dávid, Csik Gábor segédje volt.
Bocuse d'Or magyar döntő 2020. február 5 (fotó: Kánnai Piroska)

Bocuse d’Or magyar döntő első három helyezettje: Veres István, a Michelin-csillagos Bábel kézdivásárhelyi származású séfje, akinek a segítője (commis) Molnár Bence volt. A második Kelemen Roland (commis: Fenyő Nándor), a harmadik pedig Haraszti Zsolt (commis: Kocsis Patrik). (fotó: Kánnai Piroska)

 

Csíki Sándor♣