BOCUSE MAGYAR DÖNTŐ – a 2020. február 5-én a SIRHA 2020 kiállításon megrendezett Bocuse d’Or magyar döntőjének első helyezettje Veres István, a Michelin-csillagos Bábel kézdivásárhelyi származású séfje, akinek a segítője (commis) Molnár Bence volt. A második Kelemen Roland (commis: Fenyő Nándor), a harmadik pedig Haraszti Zsolt (commis: Kocsis Patrik). A magyar döntőn ezzel eldőlt, hogy a Tallinban megrendezésre kerülő
európai döntőn Veres István képviseli hazánkat. A színvonalas döntő további résztvevői: Palágyi Eszter (Matild Palace Budapest), Haraszti Zsolt (Societé), Csik Gábor (Caviar & Bull Budapest), Huszár Tibor (Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont) és Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol, Hajdúszoboszló) voltak.
- A hústál kötelező alapanyaga 7 darab fürj, két kacsamáj és egy üveg vörösbor volt.
- A haltál kötelező alapanyaga 6 egész pisztráng, Törley Chardonnay Brut.
- A meglepetés zöldség, a káposzta volt.
„Ez egy olyan verseny, amelyben szerintem nincsenek ellenfelek, hanem folyamatosan magaddal küzdesz, magadat kell legyőznöd. Az volt a célom most is, mint mindig, hogy én legyek a legjobb, mert maximalista vagyok” – nyilatkozta Veres István (MTI).
- A legjobb konyhai munka különdíját Veres István kapta.
- A legjobb haltányér díját Kelemen Roland nyerte.
- A fenntarthatósági különdíjat is Kelemen Rolandot kapta.
- A legjobb hústányér díját Haraszti Zsoltnak ítélte a zsűri.
- A legjobb csapatmunka díját ugyancsak Haraszti Zsolt nyerte.
- A legjobb commis Molnár Dávid, Csik Gábor segédje volt.
Csíki Sándor♣
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!