Pécsi BorozóPÉCSI BOROZÓ – Március 8-án országszerte megjelenik a Pécsi Borozó tavaszi száma, amely egyben az eddigi legtartalmasabb magazinunk, hiszen ezúttal 132 oldalon kínálunk olvasnivalót. A Pécsi Borozó első száma 2008 tavaszán látott napvilágot, akkor elsősorban a Pannon Borrégió boréletére fókuszált a lap tartalma. A legjelentősebb váltás 2016-ban következett be, amikor a Borozó megjelent az újságárusok kínálatában, előfizethetővé vált és tartalmilag is bővült, azóta alcímében

is hangsúlyozottan gasztronómiai és bormagazinként jelenik meg. A lap tematikája is fokozatosan szélesedett, például indulás óta nyomon követte a déli szomszédos országok boréletét, a Pannon Borrégión túl kitekintett más magyar borvidékekre is, de szisztematikusan 2019 óta mondhatjuk, hogy nem csak terjesztésében, de tartalmában is országos, sőt még inkább közép-európai.

Új struktúra

  • A lap három fő részből áll, a Pannon Borrégióval kezdődik, a gerincét Magyarország adja, de jelentős a kitekintés Közép-Európára is.
  • A szerzőgárda létszáma is emelkedett, ma mintegy negyven fős csapat áll a Pécsi Borozó mögött, egy pécsi és egy budapesti szerkesztőséggel, valamint tudósítókkal a közép-európai országokban.
  • A tartalom fele boros tematika, míg a másik felén a gasztronómia egyéb szereplői osztoznak.

A Pécsi Borozó tavaszi számának tartalmából

  • Nyilatkozik a magazinnak Balla Géza, Brunner Attila, Deák Joci, Gere Zsolt, Horváth Máté, Kézdy Dániel, Kosztolányi Zoltán, Lőrincz György, Pálffy Gyula, Polgár Katalin, Segal Viktor, Sümegi Ákos, Teleky Zoltán.
  • Jártunk a Heppenheimer-gazdaságban, az Antal Pincében, a Gemenc Whiskey-nél, a Dunakanyarban, a Bori maminál, a Textúrában, a Mecsek Csárdában és a Pajtában.
  • Készítettünk közép-európai pezsgőkörképet, kis horvát borkalauzt, bemutatjuk a Ménes-magyarádi borvidéket, összefoglaljuk a legfontosabbakat a cseh borvidékekről.
  • Az irodalmi szakaszban Méhes Károly és Ferencz György tárcái olvashatók.
  • A Mustrában 13 borvidék 35 borászatának 80 remek bora szerepel, de kínálunk 15 kipróbálandó receptet is.

Hogy érhető el?

A Pécsi Borozó országszerte kapható az újságárusoknál, elsősorban a Relay és Inmedio kioszkokban, plusz elérhető a forgalmasabb benzinkutakon és hipermarketekben, valamint a dél-dunántúli Coop-boltokban. A magazin előfizethető a Postán, országon belül és a világ bármely pontjára is kézbesítik.

Rendezvények

A Pécsi Borozó által szervezett rendezvények idén is megvalósulnak: a Portugieser du Monde, a portugieser fajta egyetlen világversenyét április 27-én rendezik meg Pécsett, a Pannon Borrégió TOP25 borának bemutatóját június 15-én tartják meg a pécsi Littke Palace-ban, míg az évzáró Pécsi Borozó Adventi Sajtószalont december 7-ére szervezik.

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)