Adventi Borszalon, PécsBORSZALON, PÉCS – A Pécsi Borozó, az egyetlen vidéki kiadású, de országosan terjesztett gasztronómiai és bormagazin az idén első alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont december nyolcadikán, ahol 40 pincészet és más gasztronómiai kiállítók termékeit kóstolhatják meg az érdeklődők. A Borszalon hiánypótló kezdeményezés, ahol a kulturált borfogyasztás és az ünnepi szezon jegyében 4 ország 15 borvidékének 40 pincészete mutatja be 120 borát az érdeklődő közönségnek. „Pécsett az elmúlt évtizedben biztosan nem volt ilyen kezdeményezés, ahol nem

csupán a régiónk vagy egy-egy borvidék mutatkozik be, hanem határon innen és túl, szinte végigkóstolhatatlan merítést nyújtunk kiváló minőségű borokból.” – mondta el Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője.

A tavaly átadott Littke Palace méltó és elegáns belvárosi helyszínt biztosít a rendezvényhez, ahol újdonságként pop-up vinotékával is készülnek a szervezők.

„A borkóstolókon nagyon sokszor tetszik meg egy-egy bor, de ott legtöbbször nem tudjuk megvenni. A Pannon Borbolt most egy rögtönzött vinotéka segítségével valamennyi kóstolható bort elérhetővé teszi, a helyszínen kedvezményesen vásárolhatnak vagy akár rendelhetnek is a borokból, magáncélra, vagy céges ajándékként, és a következő héten mi akár ingyenesen házhoz is szállítjuk a kért mennyiséget – tájékoztatott Filákovity Dusán, a rendezvény kiemelt partnereként közreműködő Pannon Borbolt ügyvezetője.”

Az Adventi Borszalonon adják át immár második alkalommal a Pannon Borrégió Top5 étterme, pincészete és szálláshelye díjakat is, amelyekről a Pécsi Borozó olvasói és szerkesztősége döntöttek az ősz folyamán. A régió kedvenceinek kiválasztása már tavaly is nagy népszerűségnek örvendett és a vendégek körében is hamar presztízse lett az elismerésnek.

„Arról mindig nehezebb nyilatkozni, ki a legjobb, de mindenkinek vannak kedvencei, akik lehetnek akár közös kedvenceink is – vélekedik Győrffy Zoltán. – Ez vezérelt bennünket leginkább a díj létrehozásakor. Bízunk benne, hogy a pécsiek szívesen vesznek részt egy ilyen típusú borszalonon, hiszen hagyományt szeretnénk teremteni, minden év adventjének kezdetén felvonultatni az ország, sőt Közép-Európa legjobb borait az itt élőknek és vendégeiknek!”

Jegyárak

Az első Adventi Borszalonra kedvező elővételes jegyárakat szabtak a rendezők, hiszen mindössze 3000 forintos áron kaphatók a Littke Palace borszaküzletében, a Pécs Info Pontban, valamint online a pannonborbolt.hu oldalon.

A tavaly átadott Littke Palace méltó és elegáns belvárosi helyszínt biztosít a rendezvényhez

A tavaly átadott Littke Palace méltó és elegáns belvárosi helyszínt biztosít a rendezvényhez

(A sajtóanyag felhasználásával szerkesztette: Csíki Sándor♣)