INT. CATERING CUP – Mint arról a Vendéglátás Magazin beszámolt: „Az Albatros Catering csapata nyerte az első alkalommal rendezett International Catering Cup hazai döntőjét, amelyet a Sirha Budapest nyitónapján rendeztek a Hungexpo Vásárközpontban, így ők képviselik Magyarországot jövő januárban, a lyoni Sirha-n szervezett nemzetközi

döntőben. Az International Catering Cup hazai döntőjén induló négy csapat már a kiállítást megelőző napon elkezdte az előkészületeket a METRO Gasztroakadémia konyháján, majd a Sirha Budapest első napján, a versenyhelyszínen fejezték be a tálakat.

  • Előételként kacsát májával, valamint pisztrángot kellett készíteniük, töltelékkel. A főétel alapanyaga a sertéskaraj volt, amit krokettel és mártással tálaltak, a desszert pedig mangó és csokoládé szufflé volt.

A zsűri

A munkákat konyhai és kóstoló zsűri értékelte, Joel Mauvigney, az International Catering Cup alapítója és Christophe Tournier, francia gasztronómiai szakember, a francia Catering Szövetség képviselőjének vezetésével. A zsűriben helyet kapott Sárközi Ákos (Borkonyha), Wolf András (Salon Étterem) séfje, valamint a 4 csapat delegáltja – Pataky Péter, Segal Viktor, Cseh János és Illyés Csaba, akik saját csapatuk ételeit nem értékelték.

A csapatok

  1. helyezett: Albatros Catering – Kasuba László, Balázs Gergő, Volenter István
  2. helyezett: Fody Event – Kiss Krisztián, Kovács Csaba, Győrffy Árpád
  3. helyezett: Budapest Party Service – Bernáth József, Józsa István, Kiss O’Shea Dániel
  4. helyezett: La Fiesta Party Service – Pap Lajos, Sallai Zoltán
  • Különdíj: A METRO legjobb felkészülésért járó, valamint a legesztétikusabb látványért járó különdíjat egyaránt a Fody Event csapata nyerte el.

Albatros Party Service

„Örömmel jelenthetjük be, hogy az Albatros Party Service csapata, Kasuba László chef vezetésével nyerte meg az első alkalommal megrendezett International Catering Cup hazai döntőjét, amelyet tegnap, a Sirha Budapest nyitónapján rendeztek a Hungexpo Vásárközpontban, így mi képviselhetjük Magyarországot jövő januárban, a lyoni Sirha-n szervezett nemzetközi döntőben. Köszönjük mindenkinek, aki a felkészülés alatt támogatott minket, a bátorító szavakat és tegnap este óta a sok gratulációt. Gratulálunk a többi csapatnak is, megtisztelő volt velük versenyezni.” – írták a facebook-on 2018. február 8-án.

Az International Catering Cup 2018 győztes csapata (Budapest, Sirha)

Az International Catering Cup 2018 győztes csapata (Budapest, Sirha) (Fotó: fb)

(A Vendéglátás Magazin híre alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)