HOTEL SOPRON – A Hotel Sopron az osztrák-magyar határtól 6 kilométerre, Sopron történelmi belvárosához közel, csendes környezetben fekszik. A Tűztoronyra tökéletes kilátással szolgáló hotel 1983-ban épült, s az elmúlt évtizedekben számtalan átalakuláson és újításon esett át, mire elnyerte mai formáját és azokat a modern szolgáltatásokat, amelyekkel az év 365

napján várja a vendégeit, mint az infra szauna, finn szauna, fitneszterem, fűtött kerti úszómedence (júniustól szeptemberig), masszázs, a városban egyedüliként, kültéri parkoló, térítésmentes internet, stb. Az elmúlt években a hotel összes szobája és az azokat összekapcsoló folyosó megújult. 2018-ban pedig az eddigi legnagyobb átalakítás vár a szállodára, amellyel a hotel 3. emeletén a vendégek kényelmét szolgáló új, egyedi elrendezésű, teljes üvegfalas wellness részleg kerül kialakításra. Idén nyártól tehát város-panorámás jakuzzi, a hegyekre tökéletes kilátást biztosító finn szauna, infraszauna-sókabin kombináció, jégkút, dézsás zuhany, gőzkabin, masszázs, a Szent-Mihály templomra rálátó kondicionáló terem, pihenőtér és kis bár fogja várni a szállóba érkezőket. A bárrészből pedig nyitott terasz biztosít tökéletes panorámát Sopronra.

Sopron látképe a Hoteból

Sopron látképe a Hoteból

Vinosseum Borház és apartman

A különleges, 300 éves bor-  és rendezvényházba érkező vendégek betekintést nyerhetnek a Soproni Borvidék titkaiba, ahol megismerhetik a borvidék legnemesebb borainak világát. A pincerészben lehetőség van vacsorával egybekötött borkóstolóra is, ahol a soproni borosgazdák (poncichterek) különleges ételei kerülnek asztalra a legjobb soproni borok kíséretében.

Poncichter és Borlovag terem

A Poncichter és a Borlovag terem is 33-33 m² területű és 40 illetve 30 fő fér el bennük kényelmesen. Eredeti receptek alapján készített, már-már feledésbe merült soproni ízeket, specialitásokat kóstolhatnak meg, régi hagyományok elevenednek fel a vendégek előtt, ahol a hangulatról kívánság esetén cigányzenekar, harmonikás, vagy 3 fős borzenekar gondoskodik.

Borpince

A borpince 45 m² alapterületű és 50 fő is elfér benne.  A hangulatos bor- és rendezvénypincében az érkezők a a Soproni Borvidék megismerhetik  titkait különleges borkóstoló keretében.

Vinosseum Apartmanház

Az egykori Poncichter-negyed szívében, a Hotel Sopron közvetlen szomszédságában, de különálló épületben található 2 db modern, klimatizált apartman, melyek ideális lehetőséget biztosítanak, akár önellátó formában is családi kikapcsolódáshoz, világos, napfényes tereinek, meleg, barátságos színének, ízléses, otthonos berendezésének köszönhetően. A belvárostól 5 percre elhelyezkedő apartmanok legfeljebb 3 felnőtt vagy 2 felnőtt és két 12 év alatti gyerek számára biztosítanak kényelmes elhelyezést. A térítésmentes parkolási lehetőség biztosított. 

A Hotel Sopron étterme, és a ProsEat (proszit) terasz

A hotel 250-300 fő befogadására alkalmas étterme az elmúlt évtizedekben leginkább a rendezvények étkeztetéséről, a tömegek kiszolgálásáról szólt. 2017-ben a 4 csillagos szálloda vezetősége elérkezettnek látta az időt nyitni a modern gasztronómia irányába. Új konstrukcióval, új ötletekkel alakították át nem csak a konyha személyzetének körét, de az étlapot is, ahol innentől már az a la carte vonal is fontos szerephez jutott a félpanzió és a reggeli mellett, mely utóbbi, eltérően a városban található többi szállodától, minden nap változó kínálatot biztosít a vendégeknek. A büféasztalos reggeli 6 fajta meleg ételt és ugyanennyi felvágottat vonultat fel friss pékáruk és tejtermékek kíséretében. Italok terén sem szűkebb a választék, a szokásos kávé- és teakínálat mellett gyümölcslevek és ivójoghurtok is megtalálhatók a büféasztalon. Még ugyanebben az évben, első ízben nyitott meg az étteremhez tartozó, kb. 40 főnek helyet biztosító ProsEat (proszit) terasz változatos street food kínálattal és nyári italokkal. Mivel a vezetőség továbbra is úgy érezte, rengeteg potenciál van étteremben, olyan séfben kezdtek el gondolkodni, aki a la carte szinten elismert, és új szemléletet, ízvilágot tud hozni vendégek számára. Ekkor esett a választás Csomós Andrásra.

Malac csülök

Malac csülök

Csomós András, séf

A gönci református családból származó séf miután Írországot megjárta, a ma már legjobbak közé tartozó vidéki éttermek konyháját építette fel. A debreceni IKON étteremben kezdte sous séf-ként, ahova később séfként tért vissza, majd a Miskolcon található Dűlő étterembe igazolt. Ezután Egerben a Macok bisztró és borbár konyháját erősítette, majd egy újabb IKON-ba – immár séfként – való igazolás után jelenleg a Hotel Sopronban található étterem konyhájának a séfje. Szakmai életében a legfontosabb origó a minőségi gasztronómia felépítése és prezentálása a vendégei felé. Ezért a Hotel Sopronban található étterem fogásainak kialakításakor fő szempont volt az ízek harmóniája mellett összetett élmények biztosítása is. Így nemcsak a húsok korszerű technológiai elkészítése, hanem a hozzájuk ajánlott köretek kidolgozottsága is komoly hangsúlyt kapott.

Szarvas bélszín

Szarvas bélszín

„Ma sokan szeretik „újra gondolni” a klasszikus ételeket, én sokkal inkább hiszek a tradíciók életben tartásában, a technológiai fejlődés követésével. Azt gondolom, fontos küldetése a vendéglátásnak, hogy az alapanyagok minél szélesebb körű felhasználását bemutassa, és utat találjon az emberek ízlésvilágához.”

Ezért a Hotel Sopron éttermébe érkező vendégek számos tradicionális magyar étellel találkozhatnak, nem megfeledkezve a nemzetközi gasztronómia szereplőiről sem. Csomós András és kollégái figyelmet fordítanak a különböző ételérzékenységgel bíró vendégekre is nem csak az a la carte étkezéskor, hanem a reggeli menü összeállításakor is.

Sopron este - a Hotel Sopronból a Poncichter ház felé sétálva)

Sopron este – a Hotel Sopronból a Poncichter ház felé sétálva)

(X)