VinoPiano (Fotó: Szinbád)VINO PIANO BORBÁR – A VinoPiano Borbár egy több éve folyamatosan működő borbár és borkereskedés, ami másfél éve talált végleges otthonára az Élesztő udvarban (Tűzoltó utca). Itt vált borszigetté a sörfolyamon. Célunk az elmúlt évek alatt egyre határozottabban körvonalazódott, – egyedi bor- és ételkínálattal várni a borbarát vendégeket

– mindezt a természetesség jegyében. A nedűk kis és közepes méretű organikus magyar birtokokról származnak. Az ételek alapanyagait pedig javarészt a borbárral szoros fúzióban működő és az udvarban vasárnaponként üzemelő Pancs Gasztroplacc termelői piac biztosítja.

VinoPiano (Fotó: Szinbád)

VinoPiano (Fotó: Szinbád)

A borbár egy valódi laza hely, ahol a hozzánk ellátogató vendégeink kisebb-nagyobb társaságokban, kötetlenül ismerkedhetnek a naturális borokkal. Ez Vajas Balázs tulajdonos/üzletvezető hitvallása és a borbár belső kialakítása, mely a laza indusztriális vonalat követi szintén a saját keze munkája.

„Arcot a Bornak”

A tavalyi nagy sikerű „Borozz a borásszal” kóstolósorozat következő lépéseként, idén ősszel indítottuk útjára legfrissebb kampányunkat, amely az „Arcot a Bornak” jelmondatra épül. Egyre nagyobb igény jelentkezett vendégeink részéről, miszerint szeretnék megismerni a borok mögött álló, lelkes borászokat és történeteiket, motivációjukat. Ezáltal közelebb hozhatjuk őket az igényes borfogyasztáshoz, a mennyiség helyett a minőséget és a bor által nyújtott élményt szem előtt tartva. Látogatóink személyesen is találkozhatnak az ország minden tájáról érkező borkészítőkkel a havonta több alkalommal, szerda esténként megrendezésre kerülő, tematikus kóstolóinkon. Mivel azonban erre az eseményre nem mindenki juthat el, a vendégtér falán megjelenő fotókon köszönnek vissza a borászaink, illetve a borbár közösségi oldalára is felkerülnek hangulatos kóstolóestjeink képei. A kampány eddigi résztvevői:

  • Barcza Bálint – Somló
  • Nádasdi Szilárd – Etyek
  • Homoky Dorka és Kiss János – Tokaj
  • Nyolcas Ádám és Csutorás Ferenc – Eger
  • Sándor Zsolt – Bükk
VinoPiano (Fotó: Szinbád)

VinoPiano (Fotó: Szinbád)

Debütáló sajtóeseményünk alkalmával azt tapasztaltuk, hogy a különböző orgánumok képviselőinek egészen más információra van szüksége, hiszen van aki az átlagfogyasztóknak ír, van aki a szakmai kemény magnak. Ezen okból terveztük meg úgy a rendezvényt, hogy borászaink mindenkivel tudjanak pár szót vagy épp többet váltani, ahelyett, hogy egy hagyományos sajtótájékoztatót tartottunk volna. A kiemelkedően jó fogadtatás okán pedig elhatároztuk, hogy folyamatosan szervezünk ilyen sajtó-borász találkozókat, amelyeknek ezután is a VinoPiano Borbár ad majd otthont.

VinoPiano (Fotó: Szinbád)

VinoPiano (Fotó: Szinbád)

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)