MVI DÍJÁTADÓ GÁLAEBÉD 2017 – 2017. november 19-én, vasárnap 12:00 órától kerül sor a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) által rendezett Gálaebédre, ahol az idei díjazott, Csapody Balázs ünnepélyes keretek között veszi át a Gundel-díjat. Emellett, a gálaebéden a 170 éve született Dobos C. Józsefről is megemlékeznek. Az ő Magyar-francia szakácskönyve (1881) alapján, az abban szereplő ételeket modernizálva és újragondolva alkotja meg a gálaebéd menüsorát a felkért, neves séfekből álló csapat. A 16 tagból álló Kitüntetési Bizottság az idei Gundel Károly-díjat a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosának, Csapody Balázsnak adományozta.
Csapody Balázs
„A Balaton déli partján évtizedek óta küzd a régió alapanyagaiért, boraiért. Étterme a legkiemelkedőbb vendéglátóhely a déli parton, ami mindenkinek a minőséget jelenti. Küldetése, hogy naggyá tegye ezt a régiót, hogy felnőjön a világ legjobb gasztronómiai célpontjai közé. Lokálisan gondolkozik, törekszik arra, hogy megkeresse a helyi termelőket, termékeket. Maradandót alkotott a 2016-os Bocuse d’Or Europe verseny megszervezésében, ahol a vidéki SVÉT éttermek is bemutatkozhattak az Ő szervezésében. Évtizedek óta küzd a minőségi magyar szakemberképzésért a konyhán és vendégtérben egyaránt. Megszámlálhatatlan előadást, oktatást tartott az egész ország területén. A Pannon Gasztronómia Akadémia elnöke, tagja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesületnek, képviselő-testületi tagja az MVI-nek, az „Év vendéglőse” díj tulajdonosa 2014-ben.” (MVI
A gálaebéd szervezőbizottsága
- Jakabffy László (Apetitórium Kft.)
- Kovács László (MVI elnök, La Fiesta Party Service Kft.)
- Semsei Rudolf (MVI alelnök, Budapest Party Service, VakVarjú cégcsoport)
- Kiss Róbert (Budapest Party Service, VakVarjú cégcsoport)
- Bíró Bernadett (MVI szakmai titkár)
A gálaebéd ételei, borai (séfek és borászok)
A gálaebéden a következő séfek és közreműködők vesznek részt, s az alábbi menüt készítik el:
A gálaebéd executive chefje: Bicsár Attila (Sauska 48 Étterem, Villány)
Üdvözlő italok: Kreinbacher Prestige Brut, Sauska Extra Brut Rosé
Amuse bouche
Nyurga ponty, rákszirom, zeller és gyömbér, „Túrós csusza” 2017
Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes
Mangalicasonka kóstoló
Gódor András a „Sonkás” – Fény utcai piac, Budapest
Hideg előétel
Siroki mangalica fermentált őszi zöldségekkel – Nagy Attila (Bori Mami, Gyöngyös)
Bor: Mátrai zenit 2017 – Ludányi Balázs, Centurio szőlőbirtok
Leves
Táplaleves* Nábob módra – Jászai Tibor (Gerlóczy Kávéház és Czakó Kert, Budapest)
Bor: Kő Kövön Furmint 2016 – Laposa Borbirtok, Badacsonytomaj
Meleg előétel
Pacal kolbász „véres” rakott burgonyával – Sallai Zoltán (La Fiesta Party Service)
Bor: Heimann Kékfrankos Alte Reben 2015
Főétel
Posírozott fácánmell velős barna kenyérmorzsával, vörösboros boróka jus-sal – Szilvási Mihály (Laposa Borbirtok, Badacsonytomaj)
Bor: St. Andrea Bikavér Áldás 2015
Pre-desszert
Begónia sorbet csipkebogyó teával – Jahni László és Pohner Ádám (Kistücsök Étterem, Balatonszemes)
Tányérdesszert
Dobos torta Revolution fügével, birsalmalekvárral – Pereszlényi Alexandra (Bagolyvár Étterem, Budapest)
Bor: Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013, Kiss István Családi Pincészet
Petit fours – Bodonyi István (Platán Restaurant, Tata)
Barista: Bősze Viktor – Platán Restaurant, Tata
Sommelier: Varga Norbert – Onyx, Budapest
A Gálaebéd helyszíne: ÖbölHáz Rendezvényközpont (1117 Budapest, Kopaszi gát 2.)
A belépőjegyek ára: MVI Tagoknak: 22.000 Ft, nem MVI Tagoknak 24.000 Ft. (Egy MVI tagsággal 2 kedvezményes jegy igényelhető.)
Részvételi szándékát és számlaigényét kérjük a
e-mail címen jelezze.
Várjuk szeretettel!
(Szerkesztette: Csíki Sándor♣)
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!