A NŐK TÁRSASÁGA HIZLAL? – A férfiak  tényleg sokkal többet esznek nők társaságában, mint a férfiakkal? Az Evolutionary Psychologycal Science, 2016 márciusi számában megjelent, Kevin M. Kniffin, Ozge Sigirci, Brian Wansink jegyezte cikkben ismertetett Cornell University vizsgálatból kiderült a meglepő válasz. A két héten át tartó kísérletben 74 férfi és 59 nő, vagyis összesen 133 személy vett részt azzal, hogy egy fix árért korlátlan pizza, saláta fogyasztást biztosító amerikai „all you can eat” olasz étteremben

tanulmányozzák az étkezésüket, pizza és salátafogyasztásukat. A férfiak életkora 18 és 81 év között volt, a nőké 18 és 80 év között.

Meglepő eredmények

  • A férfiak nők társaságában 93%-kal több pizzaszeletet fogyasztottak, mint ha csak férfiakkal ettek.
  • A férfiak nők társaságában 86%-kal több salátát ettek, mint ha csak férfiakkal ettek volna.
  • A nők közel azonos mennyiséget ettek férfi és női társaságban is. (A korábbi vizsgálatok inkább azt sugallták, hogy a nők férfiak társaságában kevesebbet esznek, mint női társaságban.)

Mi, miért történik? A magamutogatás csapdája?

  • A férfiak hajlamosak arra, hogy női társaságban túlegyék magukat, mivel van bennük egy nem elhanyagolható evolúciós késztetés a mások előtti magamutogatásra, a dominancia és/vagy a vonzerő mutogatására. Az elfogyasztott ételek túlzott mennyisége – függetlenül attól, hogy mennyire tartjuk azokat egészségesnek, vagy nem – nem más, mint az ebbe a gondolatmenetbe illeszkedő ösztönös, öntudatlan férfias magamutogatás.
A férfiak nők társaságában 93%-kal több pizzaszeletet fogyasztottak, mint ha csak férfiakkal ettek.

A férfiak nők társaságában 93%-kal több pizzaszeletet fogyasztottak, mint ha csak férfiakkal ettek.

Jó tanács férfiaknak!

A előzőekben ismertetett vizsgálat eredményeit jól jegyezzük meg (+93%), s ha a randevún folytatásra is számítunk, nyugodjunk le és figyeljünk arra, hogy kevesebbet együnk, mint ennénk. Ez az emésztésünknek is jót tesz és a randevúnkat is támogatja! 🙂

Csíki Sándor♣