KRISTINUS – A fesztiválok bora! A Kristinus Borbirtok díjnyertes borait választották a Sziget fesztiválok hivatalos borának: az exkluzív partnerségi szerződés keretében dél-balatoni borokat kóstolhat a nagyközönség az elkövetkező két évben a legismertebb hazai fesztiválokon, többek között a Szigeten, a VOLT-on és a Balaton Soundon is. Így biztosak lehetünk benne, hogy a magyar borok jó híre nem marad az ország határain belül. Idén és jövőre a legnagyobb hazai fesztiválok (VOLT, Balaton Sound, Sziget, B.my.Lake és

Strand) minden egyes vendéglátóhelyén, bárjában kizárólag a Kristinus Borbirtok minőségi, díjnyertes dél-balatoni boraival találkozhat a nagyközönség. A fesztiválbor minősége azért is fontos, mert a külföldi fesztiválozók által viszi a hazai bor jó hírét szerte a világba. A kéthelyi borbirtok csütörtökön mutatta be legújabb alkotásait, amelyek nemcsak ízükben, de megjelenésükben is frissítően hatnak.

A Kristinus Borbirtok 3 exkluzív fesztiválbora már több díjat is bezsebelt az idei évben. A Balatonboglári Borvidéki Borversenyen a Kristinus Sziget Fehér aranyérmet, a Sziget Rosé és Vörös ezüstérmet nyert. A Sziget Fehér az Országos Borversenyen ezüstéremmel is gazdagabb lett.

Kristinus sajtótájékoztató a Sofitelben

Kristinus sajtótájékoztató a Sofitelben

A három díjnyertes cuvée már biztosan a nyár fesztivál slágere lesz, hiszen a Kristinus szortimentjéből külön Sziget-válogatásnak készült borok a magas minőségen túl igazi balatoni élményt hoznak a meleg nyári napokba.

A borok címkéje a következőként szól a fesztiválozókhoz: „Jó VOLT a Soundja a Szigetnek idén, mi? Ja, meg bora is a szigetes fesztiváloknak: a VOLT-nak, a Soundnak, a Strandnak meg a Szigetnek. Ezt tartod most a kezedben: a Sziget borát. Minden cseppje tartalmaz: Balatont, Szigetet, Strandot, Soundot, napsütést, VOLT-ot. Tudod már mit iszol jövő nyáron?”

Florian Zaruba birtokigazgató

Florian Zaruba birtokigazgató

Florian Zaruba birtokigazgató az együttműködés és az új fesztiválborok kapcsán elmondta:

„Nagy örömünkre szolgál, hogy kiváló balatoni borokkal szolgálhatunk a fesztiválok tömegeinek, akik élettel töltik meg a legnagyobb hazai zenei eseményeket. Számunkra a terroir legfontosabb eleme a hegyet művelő ember, a borász, aki e nemes nedűt készíti és a magyar emberek, akik mindig is tudták hogyan kell bulizni. Küldetésünk a fesztiválokon is megmaradt: a lehető legjobb balatoni boros pillanatokat nyújtani, a helyszíntől függetlenül. És végre tegyük hivatalossá: nem bűncselekmény, ha jó minőségű borból némi szódavíz hozzáadásával fröccs készül, sőt a buborékok képesek még inkább kiemelni a borainkban rejlő aromákat.”

A Kristinus Borbirtok nemcsak a legnagyobb fesztiválokon lesz jelen vadonatúj Kristinus On Tour mozgó borbárjával, de jelenleg Budapest belvárosában, a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda nyári teraszán is a Kristinus boroké a főszerep.

Kristinus On Tour

Kristinus On Tour

Június végétől a Sziget-válogatás borai mind a 49 Borháló kereskedésben megtalálhatók lesznek szerte az egész országban! A Balaton és a borok szerelmeseinek (leginkább a budapestieknek) külön öröm, hogy nemrég megnyitott a Kristinus Borboutique az Erzsébet téren, ahol a borbirtok összes tétele elérhető idén májustól.

További információk:

(a sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)