EGYTŐRŐL Piacon a borbárok közös bora! Tovább pörög a hazai borbárok projektje – az Egytőről nevet viselő kezdeményezés célja a Kárpát-medencei szőlőfajták és a kulturált borfogyasztás népszerűsítése. A tagok közös bora elkészült, és a projektben részt vevő borbárokban már kóstolható. Elkészült a tavaly év végi kezdeményezés, az Egytőről-projekt első, közös bora, amely a Doblo Wine & Bart, a 0,75 bistrót, a Palackot, az Andante Borpatikát, a Köz’Pontot, az ETAP

Wine Bart, a Tasting Table-t, a VinoPiano Borbárt, továbbá a Bortársaságot, a Sebestyén Pincét és a Wine Flow boros oldalt tömöríti.

  • A projekt nevére 2017 januárjában szavazhattak a borkedvelők, akik a Kékfrankos Április Nagykóstolóján, a Corinthia Hotelben meg is kóstolhatták azt.

Az Egytőről-projekt kékfrankosának alapanyaga Sebestyén Csaba szekszárdi  területeiről származik, és a bor elkészültét is a szekszárdi borász felügyelte. Az Egytőről Kékfrankos a projektben résztvevő borbárokban már kapható palackra és poharas áron is. A hosszú távú kezdeményezés tagjai további, közösen létrehozott, főként a fiatalokat megszólítani igyekvő rendezvényekben és borokban látják összefogásuk jövőjét. Az idei szüretből ennek megfelelően Magyarország legnagyobb területen termesztett borszőlőjéből, az olaszrizlingből készítenek egy szintén könnyed, gyümölcsös karakterű, csavarzáras bort.

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)