EGYTŐRŐL – Piacon a borbárok közös bora! Tovább pörög a hazai borbárok projektje – az Egytőről nevet viselő kezdeményezés célja a Kárpát-medencei szőlőfajták és a kulturált borfogyasztás népszerűsítése. A tagok közös bora elkészült, és a projektben részt vevő borbárokban már kóstolható. Elkészült a tavaly év végi kezdeményezés, az Egytőről-projekt első, közös bora, amely a Doblo Wine & Bart, a 0,75 bistrót, a Palackot, az Andante Borpatikát, a Köz’Pontot, az ETAP
Wine Bart, a Tasting Table-t, a VinoPiano Borbárt, továbbá a Bortársaságot, a Sebestyén Pincét és a Wine Flow boros oldalt tömöríti.
- A projekt nevére 2017 januárjában szavazhattak a borkedvelők, akik a Kékfrankos Április Nagykóstolóján, a Corinthia Hotelben meg is kóstolhatták azt.
Az Egytőről-projekt kékfrankosának alapanyaga Sebestyén Csaba szekszárdi területeiről származik, és a bor elkészültét is a szekszárdi borász felügyelte. Az Egytőről Kékfrankos a projektben résztvevő borbárokban már kapható palackra és poharas áron is. A hosszú távú kezdeményezés tagjai további, közösen létrehozott, főként a fiatalokat megszólítani igyekvő rendezvényekben és borokban látják összefogásuk jövőjét. Az idei szüretből ennek megfelelően Magyarország legnagyobb területen termesztett borszőlőjéből, az olaszrizlingből készítenek egy szintén könnyed, gyümölcsös karakterű, csavarzáras bort.
- Az Egytőről Facebook-oldala: www.facebook.com/egytorol
(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!